El que ens coupa...

LA GLEVA - YO ESTUVE ALLÍ (mi vida con Georges Harrison)

TEATRE

LA GLEVA - YO ESTUVE ALLÍ (mi vida con Georges Harrison)

• L’obra retrata una època i una Barcelona, explicats per la vivència de l'actor i director aragonès Paco Ortega amb George Harrison.

• L’autor fa un salt mortal per estrenar-se com a autor i recupera la seva vocació com a actor.

Barcelona a 21 novembre - Yo estuve allí (Mi vida con George Harrison) es va presentar a La Gleva Teatre amb gran èxit al setembre de 2021, cosa que va donar peu a una gira per tot Espanya que encara continua. En el marc del cinquè aniversari de La Gleva hem recuperat alguns dels espectacles que millor identifiquen la línia de la sala, compromesa amb espectacles singulars de gran qualitat que s'adiguin a un espai com el nostre i on els creadors puguin mostrar noves facetes de la seva experiència creativa. La primera obra de Paco Ortega, interpretada per ell mateix, n'és un bon exemple. Consagrat com a director en les últimes quatre dècades, Ortega ha fet un salt mortal per estrenar-se com a autor i per recuperar, amb gran èxit, la seva primera vocació com a actor.

Diu l’autor: “Vaig somiar. I el meu somni em lleva el record”. En concret el 3 de juliol de 1965. Era de nit i aquest dia els Beatles habian actuat a Barcelona, però jo no vaig poder anar al concert. La raó: era més pobre que les rates … Un estudiant de la Massana es creua casualment amb George Harrison, que s'havia escapat de l'hotel. A arrel d’aquesta trobada, comença una relació amb el músic que dura fins a la mort del Beatle, al novembre de 2001, moment en què rememora la llarga conversa que van tenir en el bar Pastís. Una època i una Barcelona, explicats per la vivència de l'actor i director aragonès Paco Ortega.

+INFO

FESTIVAL LOOP BARCELONA 2022

ART

FESTIVAL LOOP BARCELONA 2022

La Fira LOOP celebra la seva 20a edició amb el retorn a l’hotel Almanac Barcelona

Després d’una edició excepcional a La Pedrera-Casa Milà, la fira torna al seu format original, presentant els vídeos a les habitacions de l’hotel Almanac Barcelona, del 15 al 17 de novembre

Es mostraran 43 films d’artistes d’arreu del món, seleccionats per un comitè internacional presidit per Jean-Conrad Lemaître i format per Isabelle Lemaître, Haro Cumbusyan, Renée Drake i Josée & Marc Gensollen

Es presenten obres d’artistes que recentment han participat d’esdeveniments com la Biennale de Venècia o la de Lió, així com d’altres guardonats a Berlinale, Sundance o New York Film Festival

El programa de conferències LOOP Talks tindrà lloc en el marc de la Fira i reunirà professionals internacionals que debatran sobre la producció, la comercialització i el col·leccionisme de l’art en format vídeo i digital (NFTs, etc.)

El Premi Fira LOOP, el Premi d’Adquisició Fira LOOP i el Premi de Producció de Videoart Fundació Han Nefkens-LOOP Barcelona permetran a diferents artistes formar part d’esdeveniments i col·leccions a nivell nacional i internacional

FOTO I VÍDEO PREMSA [AQUÍ]
DOSSIER DE PREMSA [AQUÍ]

Barcelona, 15 de novembre de 2022. – La Fira LOOP celebra la seva 20a edició amb el retorn al seu format original a l’hotel Almanac Barcelona, del 15 al 17 de novembre. Després d’una edició excepcional a La Pedrera-Casa Milà a causa de la pandèmia, la fira professional tornarà a presentar els vídeos a les habitacions de l’Almanac, oferint un cop més un punt de trobada excepcional per a la creixent comunitat de la imatge en moviment.

Un total de 43 obres d’artistes d’arreu del món, presentades per les seves galeries, han estat seleccionades per un comitè internacional presidit per Jean-Conrad Lemaître i compost per Isabelle Lemaître, Haro Cumbusyan, Renée Drake i Josée & Marc Gensollen. La selecció inclou pel·lícules, animacions i vídeos de realitat virtual que exploren diversos temes i experimenten amb nous mitjans, reafirmant així la ductilitat del vídeo com a eina creativa i crítica.

Una selecció d’innovació i excel·lència

Alguns dels artistes presentats –molts dels quals estaran presents a la Fira– han participat recentment en esdeveniments internacionals d’alçada com la Biennale de Venècia o la de Lió. És el cas de Sigurður Guðjónsson, Lenora de Barros i Marianna Simnett, per una banda, i Annika Kahrs i Cemile Sahin, per l’altra. També n’hi ha que han estat guardonats en festivals de cinema com Berlinale, Sundance, New York Film Festival, Festival de Cannes, Locarno Film Festival, o CPH:DOX. Així mateix, la Fira compta amb una selecció de galeries de renom d’arreu del món, com Krinzinger (Viena), Rodeo (Londres / El Pireu), Georg Kargl Fine Arts (Viena), Esther Schipper (Berlín), Société (Berlín), o Galerie Jocelyn Wolff (París), que són participants recurrents en grans fires com Art Basel.

Quant als temes i àrees d’interès per als artistes, destaca la innovació en tècniques de vídeo i desenvolupament d’imatge en nous mitjans a través de recursos com el 3D, la captura en moviment, la realitat virtual i la Intel·ligència Artificial. Alguns dels treballs que són exemple d’aquesta exploració són Floralia serie, de Sabrina Ratté; Klaxon. My Dear Sweet Friend, de Nikita Shokhov, o Morpher, de Kévin Bray, una peça en constant evolució que, en lloc de ser venuda i comprada, es finançarà a través d’un model de mecenatge que permetrà als mecenes veure en streaming totes les futures versions del vídeo.

Altres temes adreçats pels artistes són l’animació, la performance i el cos com a mitjà per expressar-se, la percepció musical i la relació amb la dansa i el llenguatge, la memòria visual i les experiències personals en relació amb el temps i l’espai, la injustícia social, el confinament i la soledat, la crisi mediambiental com a expressió de desigualtats, els viatges experimentals i l’absurditat de la mort, i l’arquitectura i l’espai com a base per reflexionar sobre la ruïna o els espais abandonats. A més, dels 44 artistes presentats a la Fira LOOP d’enguany, 23 seran dones –un 52% del total–, oferint així una programació professional compromesa amb la perspectiva de gènere.

LOOP Talks: intercanvi, estratègia i aliances professionals

El dimecres 16 i dijous 17 de novembre tindran lloc, en el marc de la Fira i al mateix Almanac, les LOOP Talks, una sèrie de taules rodones i presentaciones que abordaran diferents qüestions d’interès per a la comunitat professional de la imatge en moviment.

En aquestes trobades s’estudien els modes de pràctiques cinematogràfiques tant a nivell formal com conceptual, i es plantegen preguntes sobre com es produeix, es percep i es fa circular la imatge en moviment dins i fora de l'espai de la galeria. Com a forma d’art intangible, la comercialització del vídeo requereix d’una comunitat de professionals –artistes, comissaris, galeristes, col·leccionistes i directors d'institucions– que intercanviïn visions i creïn estratègies i aliances per explorar les capacitats del vídeo i el cinema en els discursos de l'art contemporani.

Amb motiu de l'edició d'enguany, el programa ampliarà el debat sobre l'ètica i les pràctiques del col·leccionisme, partint de la idea que el vídeo, per la seva pròpia naturalesa, requereix acompanyants compromesos. Així, aquesta trobada de dos dies estudiarà el col·leccionisme com a forma de producció cultural i aprofundirà en la noció de custòdia. Paral·lelament, les sessions presentaran experiències com el col·leccionisme compartit, i un nou codi de conducta per a col·leccionistes compromesos. Per concloure, el programa explorarà el potencial de les noves tecnologies digitals i els seus impactes en la producció, conservació i les col·leccions. El simposi finalitzarà amb la presentació d’un projecte d’avantguarda per mostrar el videoart a l'espai públic al Piccadilly Circus de Londres.

Participaran a les LOOP Talks Elvira Dyangani Ose (Directora, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona); Basim Magdy (artista, establert a Basilea); Salma Tuqan (Subdirectora, Delfina Foundation, Londres); Gala Porras-Kim (artista, establerta a Los Angeles); Claudia Segura (Comissària de la Col·lecció, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona); Diego Bergamaschi (Co-fundador, Seven Gravity Collection, Milà); Haro Cumbusyan (Emprenedora social i col·leccionista, establerta a Suïssa); Sylvia Kouvali (Directora fundadora, RODEO, Londres/Piraeus); Evrim Oralkan (Director fundador, Co\lecteurs, Nova York); Piergiorgio Pepe (professional de l’ètica i col·leccionista, establert entre Atenes i París); Joseph Del Pesco (Director Internacional, KADIST, París i San Francisco), i Josef O’Connor (artista i comissari, Director fundador, CIRCA, Londres).

Premis LOOP 2022: una porta a noves exposicions

Amb l’objectiu de posar en valor diferents aspectes artístics de les obres presentades, els Premis LOOP faciliten l’accés dels artistes guardonats a esdeveniments i col·leccions de rellevància nacional i internacional.

En primer lloc, el Premi Fira LOOP s’atorga a l’obra més ben valorada per un jurat internacional, format enguany per Elvira Dyangani Ose, Dirk Snauwaert (Director, WIELS, Brussel·les), Benjamin Weil (Director, Centro de Arte Moderna de la Fundação Gulbenkian, Portugal) i Daniela Zyman (Directora Artística, TBA21, Viena i Madrid). La galeria que presenti l’artista guanyador serà convidada a participar a l’edició 2023 de la Fira LOOP. En segon lloc, el mateix jurat atorga el Premi Fira LOOP d’Adquisició: en aquest cas, l’obra o les obres guanyadores seran dipositades a la col·lecció del MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Ambdós guardons seran anunciats dimecres 16 de novembre a les 18h.

Quant al Premi de Producció de Videoart Fundació Han Nefkens-LOOP Barcelona, en la seva 5a edició, la guardonada és l’artista Ekin Kee Charles (Malàisia, 1996). A través de la seva obra homenatja els propis orígens en una zona suburbana de Sabah (estat de l’illa de Borneo), d’on va voler marxar durant anys i per la qual ara sent orgull, amor i pertinença. El Premi contempla la producció d’una obra de videoart que serà presentada a la Fundació Joan Miró de Barcelona al 2024, durant el Festival LOOP. Més endavant, la nova producció serà presentada també a MoCA TAIPEI; ILHAM, Kuala Lumpur, Centre d'Art Contemporain, Genève; Art Hub Copenhagen i Inside Out Art Museum, Beijing. Creat el 2018, aquest guardó s’ha establert com una eina per fomentar la producció artística contemporània en el camp del videoart.

LOOP Virtual: tota la selecció, en línia

Del 15 al 27 de novembre, tots els vídeos presentats a la Fira LOOP estaran simultàniament disponibles en streaming a la plataforma LOOP Virtual, oferint una experiència immersiva als usuaris. Per accedir a la plataforma, cal registrar-se i crear un compte personal a virtual.loop-barcelona.com.

LOOP Barcelona 2022 compta amb el suport de diferents institucions i empreses, sense les quals la Fira i el Festival no serien possibles. Cal destacar el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) - Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministerio de Cultura, juntament amb Acción Cultural Española (AC/E) i Institut Ramon Llull (IRL) que han contribuït a fent possible el viatge i l'allotjament dels professionals internacionals. LOOP Barcelona també ha comptat amb la col·laboració d'Almanac Barcelona, La Vanguardia i Estrella DAMM.

FOTO I VÍDEO PREMSA [AQUÍ]
DOSSIER DE PREMSA [AQUÍ]

Contacte premsa
COMÈDIA. Comunicació & Media
Berta Reventós · berta.reventos@gmail.com · 627 51 32 85
Oriol Galgo i Pedragosa· oriol@comedianet.com · 600 93 86 86+INFO

Gran Circ de Nadal de Girona sobre aigua 2

CIRC

Gran Circ de Nadal de Girona sobre aigua 2


Per a celebrar la seva novena edició, aquest proper desembre el Gran Circ de Nadal de Girona proposa un espectacle totalment nou concebut exclusivament per a la ciutat: el major espectacle sobre aigua d'Europa. La creació ve firmada per Circus Arts Foundation, productora del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Del 26 al 30 de desembre, el Pavelló d’Esports de Fontajau es transformarà en un gran circ estable capaç d’acollir una de les produccions circenses més sorprenents dels darrers temps: al damunt d’una pista aquàtica gegant que contindrà 120.000 litres d’aigua evolucionaran fins a 25 artistes internacionals en un esclat de color i màgia. La presència escènica de l’aigua es tradueix al llarg de l’espectacle en fonts sincronitzades i pluja artificial. Una aposta pel circ internacional d’alta qualitat per a que les famílies gironines es retrobin al voltant de la pista en aquestes festes tan especials.

+INFO

BARNASANTS - HOMENATGE A MANUEL GERENA

MÚSICA

BARNASANTS - HOMENATGE A MANUEL GERENA

El Barnasants ret homenatge al cantaor flamenc Manuel Gerena a la Sala Paral·lel de Barcelona

L’acompanyaran Paco Ibáñez, Quico Pi de la Serra, Toti Soler i Rusó Sala entre d’altres.

Diumenge 13 de novembre de 2022
– El Barnasants farà el proper diumenge 13 de novembre un concert homenatge al cantaor flamenc Manuel Gerena, que comptarà amb col·laboracions especials per a l’ocasió. L’Ajuntament de Barcelona, BarnaSants i el Taller de Músics s'han unit per a fer possible aquesta trobada única que es produeix fora de les dates del festival -donant continuïtat al projecte durant tot l’any- i constitueix una de les primeres actuacions en la nova Sala Paral.lel en aquesta nova etapa de gestió de l’espai.

Manuel Gerena és un dels cantautors flamencs més importants en l'heroica lluita contra el franquisme des que va començar la seva trajectòria a la fi dels anys seixanta. La seva veu valenta, denunciant les injustícies i posicionant-se solidàriament al costat dels més necessitats, va ser fonamental en un temps dur on no era gens fàcil enfrontar-se a les institucions i els poders fàctics d'aquells anys.

Nascut en la Pobla de Cassalla (Sevilla) en 1945, va ser bandejat d'Andalusia a principis dels anys setanta i es va traslladar a viure a Barcelona, on la seva veu encara va prendre més força i impuls. Va ser altament perseguit per les autoritats i va sofrir moltes prohibicions, però no va deixar de treballar i lluitar arribant a un gran sector de públic, tant popular com intel·lectual, amb els seus discos i llibres.

HOMENATGE A CATALUNYA és un homenatge de MANUEL GERENA a aquella Catalunya que el va acollir, però és també un homenatge de Catalunya a aquesta veu que va lluitar tan valentament pels drets de tots i totes. És un homenatge d'anada i tornada. Per a celebrar la vida i l'obra de Manuel Gerena estaran a l'escenari, al costat del cantaor sevillà, ni més ni menys que Paco Ibáñez, Quico Pi de la Serra, Toti Soler, Rusó Sala, Juan Pinilla i La Micaela Chalmeta Big. Una foto única per una ocasió única.

HOMENATGE A CATALUNYA – Manuel Gerena en viu
Diumenge 13 de novembre a les 18 h a la Sala Paral.lel 62.


+ INFORMACIÓ
www.barnasants.com

SALA DE PREMSA
ENLLAÇ

CONTACTE DE PREMSA
COMÈDIA SL ·
Oriol Galgo i Pedragosa – oriol@comedianet.com . 600 93 86 86

+INFO

PASSATGE INSÒLIT 2022

CIRC

PASSATGE INSÒLIT 2022

El festival especialitzat en les arts del firaire únic a l’Estat impulsa la programació internacional amb els titellaires Kathpuli del Rajasthan, arribats de l’Índia

La 17a edició comptarà amb 11 espectacles de teatre de carrer, circ i música ambulant, a més de diverses activitats paral·leles com funcions escolars o una presentació d’un llibre

3 ÚNICS DIES :: 21, 22 i 23 d’octubre

Jardins del Museu de la Torre Balldovina, Santa Coloma de Gramenet
www.passatgeinsolit.com

13 d’octubre de 2022 - El Passatge Insòlit retornarà als seus orígens el 21, 22 i 23 d’octubre recuperant els Jardins del Museu de la Torre de Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, un dels espais més emblemàtics de l’esdeveniment des dels seus inicis. Després d’uns anys d’adaptació per les restriccions sanitàries, enguany el festival especialitzat en les arts del firaire aposta per reprendre el seu format de fira a l’aire lliure, amb diverses carpes i guinguetes inspirades en les antigues barraques de fira, que convida als espectadors a crear la seva pròpia experiència a través d’un passatge ple d’atraccions de teatre de carrer, circ i música ambulant.

Per aquesta 17a edició s’han programat 11 espectacles entre els quals destaca la primera col·laboració del continent asiàtic. La companyia Aakaar Puppet Theatre, arribada de Rajasthan (l’Índia), presentarà un espectacle basat en la tradició mil·lenària: la dels titellaires Kathpuli.

L’organització del Passatge Insòlit ha treballat per portar espectacles propers a la performance que plantegen reflexions sobre la relació entre els éssers vius, la seva manera de viure i de relacionar-se amb l’entorn. Entre la programació hi ha muntatges que qüestionen la relació amb els diners i d’altres que reflexionen sobre els estereotips de gènere. A banda de la desena d’espectacles previstos, també s’organitzaran funcions escolars i una presentació d’un llibre.

Doble espectacle inaugural al Teatre Sagarra

Malgrat la recuperació dels jardins com a espai central de l’esdeveniment, l’acte inaugural es mantindrà al Teatre Sagarra. La nova edició s’estrenarà amb Suspensión, de la companyia Nueveuno Circo, una proposta de circ contemporani que vol emocionar al públic reflexionant sobre l’instant de suspensió dels objectes. L’altra proposta de la nit serà Sabor de Sound de Secà, un grup de percussió que investiga noves disciplines com el teatre, la dansa, la veu i la música.

Durant el dissabte i el diumenge els Jardins del Museu de la Torre Balldovina s’ompliran de propostes culturals ben diverses. Amar Singh Rathor, l’espectacle internacional que la companyia Aakaar Puppet Theatre ha creat a partir d’una epopeia popular que ha sobreviscut al temps explicada pels titellaires kathpuli del Rajasthan, a l’Índia. Aquesta és una proposta de marionetes de fil, sense paraules, on la tradició i la contemporaneïtat es donen la mà.

Holoqué, la companyia de teatre de carrer creada el 2016 per Diego Caicedo, combina les arts escèniques amb les noves tecnologies. Al Passatge Insòlit hi portarà La caixeta, un relat de despotisme i una bonica història d’amor prohibit entre la música i la dansa sota el govern del Rei Por. La companyia Kikolas portarà Calor, un espectacle que s’inspira en la situació en la qual viuen moltes persones sense llar, forçades a deixar casa seva. Parla de les relacions humanes i la cerca de la llar tot combinant arts del circ, clown i manipulació d’objectes.

Sfumato és una reflexió poètica, itinerant i immersiva sobre les relacions que s’estableixen amb altres espècies a l’espai públic, la Cia Llum de Fideu busca amb aquesta obra difuminar els límits humans per descobrir si podem empatitzar amb un arbre, un ocell o un peix.

DIS_ORDER és un projecte de recerca l’espectacle de carrer per a tots els públics a partir de poques paraules. És una proposta d’humor visual i seriós que segueix la línia de treball traçada per la companyia PereHosta. En aquesta ocasió l’oficina tan coneguda per fer tràmits, presentar documents i buscar certificats surt al carrer per transformar totes les emocions.

Durant aquests dies la Cia Katakrak plantarà als Jardins l’Andròmina, un espai ambulant i polièdric on els participants poden conèixer i experimentar com és un procés creatiu. Es tracta d’una instal·lació-taller que explica diferents tècniques d’assemblatge, materials, eines, dinàmiques creatives i una exposició de jocs on poder crear de forma lliure.

Passatge Insòlit instal·larà la cantina de Teatre sobre rodes per prendre cafè, xerrar i sobretot gaudir dins –La Barraca i La Tartana– d’espectacles íntims de teatre, màgia i música que canvien a cada lloc que visiten. A Santa Coloma de Gramenet es veurà Un món al revés i Ambicions. El primer és un micro-espectacle que trenca estereotips de gènere. El segon reflexiona sobre quins són els límits als quals estem disposats a arribar per ambició.

Finalment, Antigua&Barbuda portarà al festival les seves construccions, un grup de màquines especialment boniques que neixen de l’astúcia i la fantasia de Jordà Ferré i aprofiten objectes considerats escombraries per reinventar-los de manera sorprenent i dramàtica. Al festival colomenc hi instal·laran Arbre de ferro i Oliva i Barbuda.

Les activitats paral·leles de la 17a edició

Per donar visibilitat al festival, el dimarts 18 d’octubre s’ha programat un espectacle sorpresa a la Torre Balldovina. La companyia John Fisherman presentarà #MoneyForFree, una intervenció urbana político-poètica creada per l’artista noruec John Fisherman que convida a reflexionar sobre el sentit de la societat capitalista sotmesa al culte dels diners.

El mateix dimarts també es presentarà a Can Sisteré el llibre Barcelona Freak Show d’Enric H. March, que narra la història de les barraques de fira i els espectacles ambulants a Barcelona des del segle XVIII al 1939.

Coincidint amb el festival també s’han organitzat dues funcions escolars a càrrec d’Aakaar Puppet Theatre amb l’objectiu de fer arribar a infants i adults l’art mil·lenari del Kathpuli.

El festival també estrena la Rulot del Passatge. Aquesta caravana es mourà per diferents punts de la ciutat els dies previs al festival per fer-ne difusió i tenir un punt d’informació i de venda d’entrades. Durant el festival estarà muntada als jardins de la Torre Balldovina i serà el centre per resoldre tots els dubtes.

Amb el projecte Anem al Carrer! es vol apropar a l’alumnat de la ciutat una nova visió dels espais per a la cultura, com poden ser el pati d’una escola, un racó d’un parc o una pista d’skate. Per això, l’organització de Passatge Insòlit ha cregut imprescindible prendre la iniciativa - com a festival que porta la secretaria de la Plataforma de les Arts de Carrer - i impulsar, conjuntament amb 26 esdeveniment més, el projecte Anem al Carrer!.

Passatge Insòlit s’organitza gràcies a l’entrega absoluta d’un equip humà de persones de l’Associació Passatge Insòlit, i al suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Un any més compta amb la col·laboració d’El Mirall.net.
Passatge Insòlit està associat a la Plataforma de les Arts de Carrer PAC

+INFO

11è Festival Internacional del Circ Elefant d

CIRC

11è Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona


L'11a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or se celebrarà a Girona del 2 al 7 de març de 2023. La Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa acollirà 76 artistes arribats de 17 de països per a presentar 24 atraccions mai vistes a Europa. L'edició bat rècord de països participants.

En paral·lel al Festival, es viurà la quarta edició del Circus World Market, al Palau de Fires de Girona, al que estarà unida la Gran Carpa novament sense columnes interiors. Elefant d'Or atrau anualment uns trenta mil espectadors i està en el top 5 de festivals internacionals del circ del món i s’ha convertit en el major esdeveniment circense d'Europa.

+INFO

Diversorium: la diversitat funcional celebra la seva festa per inaugurar el BAM de La Mercè 2022

TEATRE

Diversorium: la diversitat funcional celebra la seva festa per inaugurar el BAM de La Mercè 2022

Diversorium: la diversitat funcional celebra la seva festa per inaugurar el BAM de La Mercè 2022

DIVENDRES 23 de SETEMBRE · 21 h
Rambla del Raval

L’artista argentí Osías Yanov ha creat una obra multidisciplinar, basada en la tradicional festa popular de la kermesse, a partir d’un procés de treball introspectiu i comunitari amb els participants

Brigitte Vasallo, OYIRUM, Vaginoplastia, Jaume Girbau, Carla Caríssima i Mariokissme són els artistes convidats a l’esdeveniment Antonio Centeno i María Oliver de l’Oficina de Vida Independent (OVI) i de la productora cultural Concomitentes (Fundación Daniel y Nina Carasso) impulsen el projecte

Amb valors base com la dissidència i la col·lectivitat, el BAM (Barcelona Acció Musical) arrenca amb una festa oberta a tothom que reivindica el gaudi com a fet polític

*Tots els mitjans interessats en cobrir aquesta actuació, han d’acreditar-se al servei de premsa del BAM i recollir prèviament la seva identificació a la seu de l’ICUB*

Barcelona, 21 setembre de 2022. – En la primera Mercè sense restriccions pandèmiques, el projecte integrant -de la productora cultural Concomitentes- ‘Diversorium. Artes vivas y espacio de convivencias’ donarà el tret de sortida, el proper divendres 23 de setembre a la Rambla del Raval, al festival Barcelona Acció Musical (BAM), la branca musical de la festa major de la ciutat. Diversorium és una festa, oberta a tothom, que reivindica la diversitat en totes les seves dimensions. És el resultat d’un projecte comunitari dut a terme per María Oliver i Antonio Centeno, integrants de l’Oficina de Vida Independent (OVI) –entitat d’empoderament i suport de persones amb diversitat funcional– i la productora cultural Concomitentes, que a través de mediadors culturals com Veronica Valentini, promou la realització d’obres d’art que donen resposta a problemàtiques socials.

Partint de l’oci entès com una qüestió política, Diversorium es planteja com un espai de festa on tothom és benvingut i on la diversitat dels cossos es reivindica i es celebra: “A les persones amb diversitat funcional ens interessa especialment jugar amb les possibilitats de l’oci i la cultura per trencar les barreres –visibles i no tan visibles–, amb les que ens enfrontem en el dia a dia”, explica María Oliver, membre de l’OVI i impulsora del projecte junt amb Antonio Centeno, que puntualitza: “[Diversorium] No és un espai per a gent amb una etiqueta determinada; simplement, des de la vivència d’estar exclòs de molts llocs i de ser mirat d’una certa manera empobridora, es poden obrir possibilitats de trobada”.

Diversorium és el resultat d’un procés de treball col·lectiu impulsat per María Oliver i Antonio Centeno, “comitentes” del projecte, i Veronica Valentini, mediadora de Concomitentes, i liderat per l’artista argentí Osías Yanov, que ha treballat durant el darrer any amb els participants inscrits a través d’un procés de creació col.lectiu en una residència artística.

En el cas de Diversorium, s’aborda el desig inicial de la María i l’Antonio per crear un espai de trobada centrat en la celebració i on la diversitat funcional pugui “ballar” amb tots els cossos de la societat o, en paraules seves, “un esdeveniment que ens ajudi en la nostra lluita per la normalització social de la diversitat”. A partir d’aquí, es dissenya una proposta artística amb la complicitat de diversos actors: la productora Concomitentes, impulsada pel mecenes fundador Fundación Daniel y Nina Carasso; la plataforma comissarial i de mediació sense ànim de lucre E.M.M.A Experimentar modos y métodos artísticos; el Festival BAM, i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

La kermesse: diversitat dins de la diversitat

Osías Yanov és l’artista visual elegit per al Diversorium que inaugurarà el Festival BAM 2022. Yanov (Buenos Aires, 1980) proposa una obra multidisciplinar que combinarà celebració, instal·lació, escultura i vídeo, i que intersecciona teoria queer, festa nocturna i treball en comunitat. La proposta parteix de la kermesse, una antiga festa popular que commemorava la fundació d’una església, i que gradualment va anar traslladant-se als barris i transformant- se en una trobada per celebrar i compartir. A la kermesse hi conviuen fira, música, dansa, assemblea, espectacle i menjar, i la gent balla, riu i es toca. La simultaneïtat dels gèneres artístics promou el contacte entre cossos, creant una sensació de comunitat i significant el gaudi i la festa com a fet polític.

Es busca crear un espai de festa interseccional per a tots els cossos, celebrant diversitats i diferències per trencar conjuntament amb les discriminacions que segmenten i separen. “Volem que fer política des del cos sigui quelcom travessat de vida”. Com a convidades dalt de l’escenari, hi veurem l’escriptora i activista Brigitte Vasallo fent de pregonera; l’activista feminista i anticapacitista OYIRUM com a mestra de cerimònia; el duet de dansa-teatre Jaume Girbau i Carla Caríssima; i Vaginoplastia i Mariokissme a càrrec de la selecció musical.

Què fa Concomitentes?

Com a productora cultural sense ànim de lucre, Concomitentes convida a col·lectius ciutadans que tinguin una idea o desig comunitari a abordar-lo a través d’una obra d’art. El col·lectiu entra en contacte amb l’associació i s’inicia una fase de sondeig, on la proposta es discuteix i es valora. Si es conclou que hi ha interès real i un grup compromès, un mediador o mediadora de la productora se suma al col·lectiu i acompanya el projecte fins al final.

Els grups de la societat civil es converteixen, així, en promotors culturals (o comitentes). Entre el grup de comitentes i el mediador o mediadora, es perfila l’encàrrec a un o una artista i, quan s’arriba a un acord, s’inicia el procés de producció de l’obra. Els grups acostumen a ser associacions populars, iniciatives veïnals, companys de feina, o simplement un col·lectiu unit per una causa comuna.

L’obra d’art genera un nou espai d’intercanvi i comunicació, que possibilita un diàleg entre diferents actors socials. Es parteix de l’art com l’oportunitat per fer que conflueixin persones fins aleshores desconegudes, opinions diverses i la comprensió del propi context des de nous punts de vista. Aquesta metodologia, desenvolupada per l’artista François Hers al 1990, ha donat lloc, en els darrers 25 anys, a més de 500 projectes arreu d’Europa, sobretot en països com França, Bèlgica, Alemanya i Itàlia. A Espanya, Concomitentes desenvolupa actualment sis concomitàncies pilot, a Barcelona, Madrid, Betanzos (A Corunya), Tenerife, León i Llanos (Cantàbria).

+ info: https://concomitentes.org

Material gràfic AQUÍ (Fotos -Menció obligada: Eva Carasol)

Vídeo AQUÍ

Dossier Concomitentes AQUÍ

CONTACTE PREMSA BARCELONA
Agència Comedia · www.comedia.cat
Oriol Galgo · 600 93 86 86 · oriol@comedianet.com

COMUNICACIÓ CONCOMITENTES · www.concomitentes.org Noelia Barrientos · 667.714.287 · noelia@concomitentes.org

+INFO

XXVIII PREMIS BUTACA

TEATRE

XXVIII PREMIS BUTACA

Els Premis Butaca 2022 presenten els nominats de la 28a edició, els guanyadors de la qual es donaran a conèixer el 14 de novembre a Premià de Mar.

• Després de 2 anys de pandèmia, els històrics Premis Butaca de teatre de Catalunya tornen a la normalitat i als seus orígens.

• La gala dels Premis Butaca enguany torna a la normalitat i al lloc que els va veure néixer: Premià de Mar.

• Les votacions estaran obertes a partir d’avui, 6 d’octubre a partir de les 14h i fins al 7 de novembre a les 14h. Els vots es podran emetre a través del web www.premisbutaca.cat.

• La gala dels Premis Butaca serà el 14 de novembre a les 20h. El Premi Honorífic es donarà a conèixer uns dies abans de la cerimònia.

• Cantando bajo la lluvia (10), Animal negre tristesa (6), L’Oreneta (6), La Honte (6) i El pes d’un cos (5), lideren el ranking de nominacions.

Dijous 6 octubre de 2022.- Els Premis Butaca tornen amb més força que mai després d’un parell d’anys complicats pel sector de la cultura, i també del teatre, que ha estat fortament colpejat per les mesures derivades de la Covid-19.

La gala dels Premis Butaca enguany torna a la normalitat i al lloc que els va veure néixer: Premià de Mar.

El teatre sovint representa l’espai de la utopia. El lloc on a través de la representació, els espectadors reflexionen sobre el que està passant al món i, de rebot, a les seves vides. És el lloc de la provocació, de les llibertats, de les passions...

Durant aquest darrer any el món ha canviat i aquest fet està limitant les nostres vides, les relacions interpersonals, la manera de comunicar-nos i indirectament la manera de veure el món.

És per això, que aquest any, amb més força que mai volem compartir amb tots vosaltres un cerimònia que no vol deixar indiferent.

Adjuntem LLISTAT DE NOMINACIONS

SALA DE PREMSA [AQUÍ]

Per a qualsevol informació addicional podeu contactar amb:

Oriol Galgo - oriol@comedianet.com – M. 600 93 86 86

+INFO

ASSOCIACIÓ CATALANA DE DRAMATÚRGIA

TEATRE

ASSOCIACIÓ CATALANA DE DRAMATÚRGIA

PRESENTACIÓ ASSOCIACIÓ CATALANA DE DRAMATÚRGIA

CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA
Dimecres 28 setembre a les 12:30h a l’Ateneu Barcelonès.

Barcelona a 25 setembre 2022.- L’any 2020 la situació teatral a casa nostra era molt delicada a causa de la pandèmia. En aquell context, des de les institucions públiques van sorgir una sèrie d’ajudes dirigides a compensar la cancel·lació i limitació d’aforament en els espectacles. En un primer moment, però, els autors i autores van veure dificultat l’accés a la part que els corresponia de les mateixes. El motiu principal era que ningú ens representava i no teníem visibilitat.

És en aquest context difícil que un grup d’autors i autores comencem a reunir-nos per donar forma a l’ACD. Gràcies a aquesta iniciativa, vam aconseguir ser escoltats i rebre finalment les ajudes. Davant d’aquest èxit modest però tangible, vam considerar absolutament necessari donar l’empenta definitiva a la creació de l’associació. Era, a més, una qüestió pendent i demandada en el sector des de feia molts anys; una forma de créixer com a col·lectiu i dignificar una feina sovint menystinguda.

Actualment, ens trobem en un moment important: el moment del naixement.

CONVOCATÒRIA RODA DE PREMSA

Dimecres 28 – 12.30 h
Sala Pomepeu Fabra de l’Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6 · 08002 Barcelona)

En acabar hi haurà un vermut al pati de l’Ateneu!

Per la presentació comptarem amb:
Anna Maria Ricart – Presidenta de l’associació catalana de dramatúrgia
Jan Vilanova - Tresorer
l'Helena Tornero – Vocal

Entre d’altres autors confirmats a la presentació assistiran Lali Álvarez, Marc Angelet, Carles Batlle, Pasquale Bavaro, Sergi Belbel, Blanca Bardegil, Franc Beyer, Gerard Bidegain, Cristina Clemente, Guillem Clua, Cristina Cordero, Manuel Dueso, Jumon Erra, Roc Esquius, Aleix Fauró, Daniela Feixas, Marta Galan, Jordi Galceran, Irene Hernanz, Eva Hivernia, Daniel J. Meyer, Carles Mallol, Toni Martín, Concha Milla, Rosa Molina, Mar Monegal, Silvia Navarro, Oriol Puig, Anna Maria Ricart, Salvador S. Sanchez, Mercè Sarrias, Albert Tola, Helena Tornero, Martí Torras, Marc Torrecillas, Sadurní Verges, Jan Vilanova, Jaume Viñas, Jona Yago

+INFO

FESTIVAL of FOOLS 2 últiimes setmanes

CIRC

FESTIVAL of FOOLS 2 últiimes setmanes

• L’Australiana Nola Rae a La Gleva, referència mundial del mim.

• La desfilada antimilitarista “Fools Militia” pels carrers d’Horta.

• Els Austríacs “Fools brothers” dirigits per l’irreverent Jango Edwards.

Barcelona, 20 de setembre 2022 Aquest nit NOLA RAE. “Up close and personal” ens presenta el seu nou espectacle. L’artista és una de les principals referències mundials del mim i la pantomima. Nascuda a Àustràlia al final de la dècada dels ’40, el seu mestratge es basa en una tècnica depuradíssima i una comicitat poètica que ha donat com a resultat uns números que han servit d’inspiració a molts altres artistes.

En la vetllada que ofereix a La Gleva Teatre, ens parlarà de la seva trajectòria, de la seva manera de treballar i, és clar, també ens farà una demostració del seu talent.

Així mateix, als LLUÏSOS D’HORTA (Feliu i Codina, 7-9) aquest dijous 22 a les 16:30 h es podrà veure pels carrers d’Horta “FOOLS MILITIA” una cercavila dels artistes del NCI amb la col·laboració dels ateneus, que consisteix en una desfilada antimilitar a favor de les armes de construcció massiva: els somriures i les rialles.

El divendres 23 a les 20:00 h, també als Lluïsos d’Horta MAGICAL MYSTERY DETOUR amb els FOOLS BROTHERS (ÀUSTRIA) es podrà disfrutar d’un espectacle de Clown clàssic, absurd, amb esperit de cabaret, i del tot inconformista… Els Fools Brothers són una mítica companyia de clown de Viena que arriba amb un espectacle hilarant dirigit per Jango Edwards.

El dissabte 24 a les 20:00 h. i el diumenge 25 a les 19:00 h. GALA CABARET CABRON conduïda per JANGO EDWARDS. Les gales Cabaret Cabron són un tret distintiu del Festival of Fools i reforcen el missatge d’esperit no competitiu i col·laboratiu de la comunitat de pallassos. A més de números personals hi ha números de grup, amb la participació de tots els artistes de la gala i d’altres que hi són convidats, fins a reunir desenes de clowns en escena.

Amb Jango Edwards (USA), Grada Peskens (Holanda), Peter Ercolano (Italia), Fools Brothers (Àustria), Johnny Melville (Escòcia), Tony Heimer (USA) i artistes del NCI

+INFO

“Fools Militia” & “Anna De Lirium Alive! In concert” (Àustria) & Gala Cabaret Cabron conduïda per Ja

CIRC

“Fools Militia” & “Anna De Lirium Alive! In concert” (Àustria) & Gala Cabaret Cabron conduïda per Ja

• Les “gales Cabaret Cabron” amb Nola Rae una de les fundadores del Festival of Fools.

• “Anna De Lirium”, la primera artista Austriaca convidada a protagonitzar un espectacle del Cirque du Soleil.

• “Fools Militia”, una desfilada antimilitar a favor de les armes de construcció massiva: els somriures i les rialles.

Barcelona, 13 setembre 2022

Gala Cabaret Cabron - conduïda per Jango Edwards. Mime your own business. Les gales Cabaret Cabron són un tret distintiu del Festival of Fools i reforcen el missatge d’esperit no competitiu i col·laboratiu de la comunitat de pallassos. Les gales reuneixen grans artistes que presenten successivament un o diversos números personals i conclouen amb números de grup, amb la participació de tots els artistes de la gala i d’altres que hi són convidats, fins a reunir a desenes de clowns en escena, en què s’anima la participació del públic i es difon el missatge a favor de la pau i la solidaritat del Nouveau Clown.

Participen en aquesta gala:

Jango Edwards (USA)
Nola Rae (Austràlia)
Knut Ostradal (Noruega)
Grada Peskens (Holanda)
Anna De Lirium (Àustria)
Tortell Poltrona (Catalunya)
Vaneesa Kamp (USA)

i artistes del NCI de més e 10 nacionalitats

Un cartell internacional excepcional en què, entre d’altres, hi intervenen el pallasso català més reconegut, Tortell Poltrona, Jango Edwards, Nola Rae, l’artista més veterana del moviment Nouveau Clown (condecorada amb l’Orde de l’Imperi Britànic) i l’austríaca Anna de Lirium (que ha protagonitzat un espectacle de Cirque du Soleil).

Anna De Lirium Alive! L’artista austríaca Tanja Simma va ser la primera persona del seu país convidada a protagonitzar un espectacle del Cirque du Soleil (Palazzo). Amb el seu personatge Anna de Lirium ella canta, balla i fins i tot el seu xerrac canta una melodia alegre. Toca un ukelele en sobremarcha i li dóna al honky tonk un tast de Bach. Domina la pantomima. De vegades fins i tot diu alguna cosa.

Fools Militia; Creada per Jango Edwards i Johnny Melville, la Fools Militia és una cercavila dels artistes del NCI i amb la col·laboració dels ateneus, que consisteix en una desfilada antimilitar a favor de les armes de construcció massiva: els somriures i les rialles. Amb sortida i arribada als Lluïsos de Gràcia, més de 20 clowns recorreran els carrers de la de Vila de Gràcia.

+INFO

‘CHEZ CIRQAURANT’ de JEROEN VAN DER LEE

CIRCO

‘CHEZ CIRQAURANT’ de JEROEN VAN DER LEE

• “Chez Cirqaurant”, un espectacle dirigit per Jango Edwards durant el confinament per videoconferència.

• Un restaurant delirant en què els plats volen al ritme d’un dels malabaristes més impactants del moment.

Barcelona, 8 setembre 2022 - Jereoen Van Der Lee és un dels millors malabaristes del moment. Ha protagonitzat espectacles i gales televisives a tot el món amb números clàssics de malabars circenses i organitza grans produccions d’esdeveniments.

Atret per les idees del moviment Nouveau Clown, es prepara per a produccions d’espectacles per a teatre on es combina la seva destresa en números d’habilitats amb la interpretació amb tècniques de clown.

Durant el confinament comença la producció de ‘Chez Cirquarant’ amb direcció de Jango Edwards a través de teleconferències. La creació de l’espectacle va acabar a Barcelona a la tardor del 2020 i es va estrenar en el Festival of Fools de Barcelona a La Gleva Teatre, encara en un període de grans restriccions per a l’afluència d’espectadors a les sales.

L’èxit de la seva presentació va ser total i ara torna al Festival of Fools per presentar aquest espectacle en què diversos personatges, tots interpretats pel malabarista, fan volar pels aires tot els parament de la cuina i del menjador.

https://www.dutchjuggler.com

+INFO

FESTIVAL OF FOOLS

CIRC

FESTIVAL OF FOOLS

Festival of Fools Barcelona 2022

Molts dels artistes més rellevants del món del clown a nivell mundial es donen cita a Barcelona del 2 de setembre al 2 d’octubre

4 espectacles de sala, 8 gales d’artistes internacionals, 2 master class obertes, 4 cercaviles, 1 acting de carrer i 1 programa paral.lel de cinema configuren la programació 2022 del festival de klowns degà a Barcelona

Està organitzat per pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Leo Bassi inaugura les activitats obertes al públic amb un acting d’accés lliure a la platja de la Barceloneta el 4 de setembre

A més de Jango Edwards i Johnny Melville, entre les estrelles internacionals que participen al Festival hi ha Nola Rae, Fools Brothers, Jeroen van der Lee, Tanja Simma, Tortell Poltrona i Pepa Plana


Quatre ateneus barcelonins seran seu del Festival; Cercel de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia, els Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc, juntament amb La Gleva Teatre i el Centre Cívic Drassanes són els espais del festival

Tots els dijous del 8 al 29 de setembre, hi haurà desfilades per Gràcia i Horta de la Fools Militia, l’armada antimilitarista dels somriures, amb els artistes del festival i els alumnes de la Master Class Internacional de Clown i Fórmules Còmiques que se celebra durant les mateixes dates a Barcelona.

El Centre Cívic Drassanes acollirà una mostra paral.lela de pel·lícules sobre el món del clown.

Johnny Melville presenta el llibre “Amsterdam’s Compleat Fools”, sobre els orígens del moviment Nouveau Clown


Barcelona, 31.8.2022.
Aquesta tardor, torna el Festival of Fools Barcelona que, del 2 de setembre al 2 d’octubre, es desenvoluparà a cinc teatres de la ciutat de Barcelona (El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta, Foment Hortenc i La Gleva Teatre), en els quals s’hi prensenten en total 14 espectacles a preus populars de la mà d’alguns dels principals exponents del clown a nivell mundial, procedents de més de 10 països.

També hi ha activitats gratuïtes com una sessió inaugural amb Leo Bassi a la Barceloneta, quatre desfilades de carrer de la Fools Militia, la presentació del llibre “Amsterdam’s Compleat Fools”, una gran cloenda a la Plaça del Nord i la mostra de pel·lícules Festival of Foolms al Centre Cívic Drassanes.

El Festival of Fools es va celebrar per primera vegada el 1975 a Àmsterdam, organitzat pels Friends Roadshow. Va ser el primer festival dedicat als pallassos i on es va mostrar per primer cop el tarannà d’un nou moviment, el Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social.

En aquell primer festival ja hi van participar molts dels que avui formen part del cartell del Festival of Fools Barcelona 2022, com Jango Edwards, Nola Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona.

Aquesta edició és la tercera consecutiva que es du a terme a Barcelona, després de les de 2020 (a La Gleva Teatre) i la de 2021 (al Centre Cívic Drassanes, La Gleva Teatre i una carpa a Porta de Sarrià).

El Festival of Fools l’organitza el Nouveau Clown Institute, una xarxa global de pallassos amb més de 4.000 membres que aposta per la renovació constant del gènere i que té fixada la seva seu a Barcelona des de 2020. A més del Festival of Fools, el Nouveau Clown Institute organitza activitats formatives, entre elles una Master Class internacional que aquest any té lloc també a Barcelona en paral·lel al festival amb alumnes procedents dels Estats Units, Amèrica Llatina, i diversos països europeus, com Alemanya, Itàlia, Rússia, França i el Regne Unit. Els alumnes s’impliquen amb els seus mestres en les activitats que ompliran de somriures la ciutat en el proper mes.

Activitats del Festival

Festival of Foolms. Mostra de pel·lícules sobre el moviment Nouveau Clown

Cada dilluns, del 5 al 26 de setembre, es presenten al Centre Cívic Drassanes noves pel·lícules d’artistes del moviment Nouveau Clown, com Slava Polunin, Jango Edwards i Johnny Melville. ACTIVITAT GRATUÏTA

Fòrum públic presidit per Johnny Melville

Els dimarts 20 i 27 de setembre, a les 20:00 h, es programa a La Gleva Teatre una lliçó magistral sobre clown amb Nola Rae i una altra amb Tortell Poltrona, degà dels clowns catalans, fundador del Circ Cric i de Pallassos Sense Fronteres. Nola Rae és una de les figures més importants del clown i la pantomima a nivell mundial. Nascuda a Sidney el 1949 i guardonada amb l’Orde de l’Imperi Britànic, ha estat una referència des del seu debut, fa 56 anys, per la depurada tècnica de mim i la seva comicitat provocativa i poètica.

Fools Militia-L’exèrcit dels ximples

Cada dijous, del 8 al 29 de setembre, a partir de les 16:00, desfilada de l’exèrcit clown, amb sortida des del Cercle de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia, el Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc. La Fools Militia és una desfilada antimilitarista de pallassos que reivindica la necessitat d’activar l’arma de construcció massiva: el somriure. Inaugurades per Jango Edwards i Johnny Melville fa més d’una dècada, hi ha defilades de la Folls Militia a tot el món. A Barcelona, van ser cèlebres les que es van dur a terme durant el Fòrum de les Cultures (2004) i el festival Rambleros (2010).

Espectacles unipersonals

Els divendres, del 9 al 30 de setembre, es presenten, a les 20:00 h, els espectacles d’artistes convidats del festival:

 9/9 El Cercle de Gràcia. CHEZ CIRQAURANT, de Jeroen van der Lee.

Jeroen van der Lee (Països Baixos) és un dels millors malabaristes del moment. L’espectacle transcorre en un restaurant on tot el personal (aquest malabarista neerlandès fa tots els papers) acaba fent volar pels aires els objectes més insòlits. Espectacle dirigit per Jango Edwards.

 16/9 Lluïsos de Gràcia. ANNA DE LIRIUM ALIVE! In concert

L’artista austríaca Tanja Simma va ser la primera persona del seu país convidada a protagonitzar un espectacle del Cirque du Soleil (Palazzo), amb el seu personatge Anna de Lirium. Ella canta! Ella balla! Fins i tot el seu xerrac canta una melodia alegre. Toca un ukelele en sobremarcha i li dóna al honky tonk un tast de Bach. Domina la pantomima. De vegades fins i tot diu alguna cosa.

 23/9 Lluïsos d’Horta. ON A MAGICAL MYSTERY DETOUR, de Fools Brothers

Els Fools Brothers són una companyia de Viena, ciutat en la qual gestionen el Museu del Circ. Amb una tècnica molt depurada, aquesta companyia combina el clown clàssic i aires del cabaret vienès per arribar a la presentació de propostes crítiques i trencadores, a més d’hilarants.

 30/9 Foment Hortenc. MARABUNTA, de Guillem Albà i La Marabunta

Guillem Albà és una de les últimes grans figures consolidades del clowm català. Presenta en aquest festival internacional un dels seus espectacles més celebrats i aplaudits. Mira’l. És ell. Ja és aquí. El nostre frontman té classe i zero dignitat. No la vol per a res i la regala a qui la vulgui. Serà millor que no us cordeu els cinturons. Ell és boig i és capaç de tot.. Nits de Cabaret

Del 10 de setembre al 2 d’octubre. Tots els dissabtes i diumenges. 8 gales. GALA CABARET CABRON

Els Cabarets Cabron són un símbol distintiu dels Festival of Fools des de la seva fundació. En cada sessió els clowns col·laboren en la creació d’un espectacle de números unipersonals i de conjunt on es reivindiquen les bases del moviment Nouveau Clown. És l’apoteosi més esbojarrada i poètica dels clowns. Hi participen artistes diferents en cada sessió, entre els quals:

ANGEL AMIEVA, CAROLINA FELIU, VIRGINIA IMAZ, JEROEN VAN DER LEE, JOHNNY MELVILLE, JANGO EDWARDS, NOLA RAE, DIANA GADISH, KNUT OSTRADAL, GRADA PESKENS, ANNA DE LIRIUM, TORTELL POLTRONA, FOOLS BROTHERS, PETER ERCOLANO, MILA VON CHOBIAK, PEPA PLANA, TONY HEIMER I THE BIG STICK ORCHESTRA

Podeu consultar la PROGRAMACIÓ PER SALES AQUÍ

SALA DE PREMSA [Dossier, fotos, cartells] AQUÍ

http://festivaloffoolsbcn.com

Contacte premsa:

Oriol Galgo · 600 93 86 86 · oriol@comedianet.com · www.comedia.cat

+INFO

Nits de Circ 2022

CIRC

Nits de Circ 2022


Després de l'èxit de l'any passat amb el 100% d'entrades venudes, enguany arriba de nou "Nits de Circ" amb un espectacle totalment diferent. Hi participaran 24 artistes internacionals de 8 països, que oferiran 8 atraccions de circ d’alta qualitat sota els estels amb acompanyament musical en directe de la Paris Circus Orchestra.

“Nits de Circ” transcorre en un circ complet però sense sostre. Es tracta d’un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula. En total s'oferiran 12 representacions entre el 10 i el 24 d'agost en 2 espais singulars: els Jardins del Molí de Besalú, al peu de Circusland, i dins la Ciutadella de Roses. L'aforament total supera els 15.000 seients.

+INFO

MEDITERRANEAN FESTIVAL TOUR

MÚSICA

MEDITERRANEAN FESTIVAL TOUR

El virtuós guitarrista EDUARDO NIEBLA inicia la gira d’estiu del MEDITERRANEAN FESTIVAL TOUR - agost i setembre 2022 -

El Mediterranean Festival Tour arrencarà el 2 d’agost a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, i finalitzarà el 24 de setembre al Palau de la Música Catalana, amb un total de 19 actuacions.

Un festival musical itinerant del reconegut guitarrista i compositor Eduardo Niebla-fundador del grup Atila-, qui anirà acompanyat de la guitarra del portuguès Joao Lima, amb el tret diferenciador de portar-se a terme en esglésies, basíliques, castells i jardins.


Eduardo Niebla, consagrat com un dels referents a escala mundial de la guitarra espanyola contemporània, realitzarà una gira estiuenca de concerts per les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, en el marc de la 1a edició del Mediterranean Festival Tour.

Després de més de quaranta anys donant a conèixer les seves composicions per tot el món i d’actuar en els festivals internacionals de jazz i flamenc més prestigiosos, Niebla torna a Girona. I ho fa amb una extensa gira conformada per un total de 17 concerts, que transcorrerà per les esglésies més icòniques de la costa catalana, a més de fer parada a València, Menorca i al Palau de la Música Catalana, actuació que clourà la gira 2022. Eduardo Niebla, acompanyat del guitarrista Joao Lima, posarà en dansa la seva seductora guitarra per oferir un repertori musical sublim, ric i variat amb molts matisos, que esdevindrà un recorregut per la seva llarga trajectòria musical amb peces emblemàtiques interpretades en auditoris similars arreu del món, on hi estableix un sòlid i innovador vincle, diguem que religiós, entre el flamenc, el jazz-cool i el so mediterrani, juntament amb algunes composicions incloses en el seu nou disc Las Olas de Niebla.

Niebla, amb el talent sobrenatural i la profunda passió que el caracteritzen, i el seu virtuosisme, brindarà una vetllada màgica i emocionant amb les seves belles i poètiques creacions musicals, capaces d’acostar al públic l’eco del sonor Mediterrani, així com de transportar-lo als indrets més romàntics de l'Índia, Japó, Àfrica, Regne Unit, Aràbia Saudí, Amèrica, etc.

Tot plegat en un ambient íntim i proper, i en un entorn únic com són les esglésies, amb la seva particular sonoritat. Una vetllada on l'art musical, la cultura històrica i la religió es mesclen de forma homogènia creant una atmosfera sorprenent, amb les notes de la guitarra delectant els sentits mentre es difonen entre les parets per tornar a l'oïda amb una puresa cristal·lina. Les entrades tenen un preu de 25 euros en venda anticipada (www.planasconcert.com) i de 30 euros a la taquilla. Promoció especial: entrades a 18 euros fins a exhaurir-se (més despeses de compra).

De pares andalusos neix a Tànger (Marroc) l'any 1955 on l’Eduardo és un dels 11 fills. Arran del complicat context polític que patia el país, la seva família va mudar-se per a establir-se a Girona. Als 18 anys va fundar la mítica banda de rock simfònic Atila. Després s’instal·la a Londres per començar una destacada carrera en solitari que l’ha portat a actuar en prestigiosos festivals internacionals.

AGENDA CONCERTS: PROGRAMACIÓ

El festival, que neix amb la filosofia d'expandir-se arreu del Mediterrani, es distingeix perquè recorrerà les esglésies i altres emplaçaments físics de localitats com Cadaqués (església de Santa Maria); Castelló d'Empúries (basílica de Santa Maria); L'Escala (església de Sant Pere); Pals (església de Sant Pere); Begur (església de Sant Pere); La Bisbal d’Empordà (església de Santa Maria); Sant Antoni de Calonge (església de Sant Antoni de Calonge); Calonge (església de Sant Martí); Santa Coloma de Farners (Auditori Municipal); S'Agaró (església de l'Esperança – Urb. La Gavina); Calella (església de Santa Maria i Sant Nicolau); Sitges (església de Sant Bartomeu i Santa Tecla); Barcelona (Palau de la Música); Menorca i València (Teatre Tàlia), entre altres.

+INFO

L

TEATRE

L'ABDICACIÓ

“L’abdicació”, un petit conte moral sobre un rei fictici, és la primera obra del crític i productor teatral.

L’especatcle, dirigit per Ramón Simó i interpretat per Xavier Ruano, es podrà veure del 20 al 30 de Juliol.

Barcelona, 15 juliol de 2022 – “L’abdicació” és la primera obra d’Albert de la Torre, periodista, crític teatral, productor i realitzador d’audiovisuals i està interpretada per Xavier Ruano i dirigida per Ramon Simó. El muntatge transita per un món de fantasia que aterra cruament en la realitat i en els tics de la societat occidental actual.

El monòleg intenta posar en evidència com les formes volen confondre l’individualisme amb el bé comú i com algunes minories estan traient de l’agenda pública els grans reptes de la humanitat i col·locant en primera línia les seves reivindicacions particulars.

El monòleg intenta posar en evidència com les formes volen confondre l’individualisme amb el bé comú i com algunes minories estan traient de l’agenda pública els grans reptes de la humanitat i col·locant en primera línia les seves reivindicacions particulars.

+INFO

Vides de gos

TEATRE

Vides de gos

Un muntatge autobiogràfic a partir de la relació entre Marta Angelat i les seves mascotes

La reconeguda actriu i directora, fa al salt a la dramatúrgia amb Vides de gos, una obra que parla de la vida d’una dona explicada a través dels lligams amb els seus gossos amb amor, alegria, passió, tristesa i ràbia

Barcelona, 1 juliol de 2022 – La Gleva Teatre estrena el proper 7 de juliol Vides de gos, una obra dirigida i interpretada per la reconeguda Marta Angelat, que ara fa al salt també a la dramatúrgia escrivint aquest espectacle autobiogràfic.

Produït per l’Associació Q-ars Teatre, parteix de la relació entre l’autora i les seves mascotes per parlar de la vida d’una dona qualsevol i el lligam que té amb els seus gossos. L’obra narra l’amor, la pèrdua, l’alegria, la passió, la tristesa i la ràbia a través d’un monòleg íntim que connecta amb el públic des del primer moment. En ell posa sobre la taula la dura realitat dels animals de companyia: cada gos té la seva data d’arribada, fent avançar el calendari i marcant les etapes, i quan marxa deixa un rastre de tendresa, fidelitat i saviesa inqüestionable.

L’obra, que estarà al Teatre de Sant Gervasi fins al 17 de juliol, és la primera escrita per Angelat, que després d’una llarga trajectòria com a actriu i directora, ha recuperat unes pàgines escrites fa més de 20 anys, per donar a conèixer la seva faceta més íntima i personal.

Marta Angelat ha alternat teatre, doblatge i televisió, on va debutar amb només 7 anys en la pel·lícula Siega Verde. El 2004 va dirigir el seu primer muntatge teatral. Els darrers vint anys s’ha dedicat exclusivament a la interpretació protagonitzant Vilafranca, creada i dirigida per Jordi Casanovas –nominada a millor actriu secundària als Premis de la Crítica 2015— i Davant la Jubilació, de Thomas Bernhard, dirigida per Krystian Lupa –premi a millor actriu protagonista als Premis de la Crítica 2016 i finalista als Premis Max 2017. En cinema i televisió ha format part del repartiment de Miss Dalí, de Ventura Pons i Com si fos ahir, el serial de TV3 dirigit per Sònia Sànchez. El 2018 va rebre el premi d’honor a la trajectòria professional als Premis Butaca.

+INFO

<strong> FESTIVAL INDRETS CADAQUÉS 2022</strong>

MÚSICA

FESTIVAL INDRETS CADAQUÉS 2022

INDRETS, el nom d’un festival

Indrets són aquells llocs determinats que es mantenen en l'espai però que transmuten amb el pas del temps. Són punts rellevants que queden com a tals en la memòria dels éssers humans i marquen una empremta en els seus records i en la seva història.

Indrets és un festival que cerca copsar l'essència dels espais on es desenvolupa, descobrint la seva identitat i generant en l'espectador un vincle emocional amb el paisatge.

Música, identitat i paisatges de Cadaqués

Aquest estiu, les places i carrers de Cadaqués tornaran a revelar la bellesa del seu patrimoni a través de la música. De l’1 de juliol al 27 d’agost, prop de 15 artistes posaran música a racons singulars de Cadaqués amb sons mediterranis i músiques del món.

INDRETS és un festival gratuït a l’espai públic que torna a Cadaqués aquest any – en una segona edició més ambiciosa- per donar a conèixer noves veus i artistes de tots els gèneres i estils, alhora que itinera per descobrir als espectadors diferents indrets de la vila. Una simbiosi cultural de patrimoni i música, una experiència musical pel visitant i el resident, una manera original de descobrir els racons d’aquest paradís empordanès.

Indrets vol subratllar i reivindicar els espais que identifiquen el poble amb un nou cicle de concerts que per la seva qualitat i la seva localització i idiosincràsia, en espais a l’aire lliure i en el qual participen músics de qualitat i renom. A més, atesa la seva finalitat educativa, inclou una introducció pedagògica de cada indret on es desenvolupa l’acció, acompanyada de referents històrics o ficticis que ens transporten a una època i una manera de fer dels seus habitants, habitants que han respectat el seu propi dialecte: salat, Dialecte que enguany identifica el Festival i conserva la flama de l’únic poble de la Costa Brava que en manté el seu ús.

La proposta musical és un programa de concerts de caràcter gratuït que fomenta la participació de tota la ciutadania i amb diversitat d’estils musicals, que abracen la música clàssica al jazz, l’electrònica, el flamenc, les músiques del món, el folk i la música experimental.

Una quinzena d’artistes en 7 espais emblemàtics

Indrets planteja concerts de tarda que aprofitin la llum de capvespre i que, al mateix temps, reivindiquin l’entorn i el paisatge. El festival presenta, per aquesta segona edició, 14 actuacions escampades per 7 emplaçaments d’alt valor paisatgístic i arquitectònic, localitzats en diferents punts de la vila de Cadaqués, una de les poblacions més singulars del Litoral de Català.

L’entorns és l’ADN indentificatiu dels vilatans i la seva cura i conservació en son indispensables. Per això és tan especial el maridatge entre les músiques d’arreu amb el patrimoni arquitectònic i natural com a essència fundacional del festival, amb èmfasi en la revisitació de la història local i, en especial, amb rellevància pels espais que acullen la programació del cicle. Noms com Kálon, Mireia Pla i Fernando Salinas, Quatre, AB3, Athrodeel, Bofirax, Daniel Felices, Pablito, Iris Deco, Sergi Estella, De La Carmela, Playback Maracas formen un catàleg ple de colors sonors de totes les èpoques, indrets i tradicions musicals per un festival que s’inaugura amb l’univers particular de les Escarteen Sisters i es clausurarà, el dia 27 d’agost, amb l’electrònica inclassificable de Playback Maracas.

Meridatge de música i patrimoni amb una ruta històrica pel Cadaqués antic
Del 7 de juliol al 25 d’agost cada dijous a les 18h

El Festival Indrets paral·lel.lament a les actuacions ens convida a descobrir els secrets que ens aguarda el nucli històric de Cadaqués, de la mà de Rutes Cadaqués i la seva creadora Mercè Donat. Un recorregut a peu que ens endinsarà per les profunditats dels meravellosos carrers del casc antic, desgranant pas a pas la seva història i identitat. Un viatge fascinant en què llegenda i història s’uneixen per retrobar-nos amb el més vell Cadaqués, on l’empremta del pas del temps ha quedat marcada en la seva pedra.

La ruta es pot gaudir cada dijous a les 18 h. El lloc de trobada se situa davant oficina de turisme de Cadaqués (darrera bar Casino), al Carrer d’es cotxe nº 1.

Preu per persona: 15 €.
Aforament limitat.
Per reservar, cal trucar al: +34 686 49 23 69 (Mercè Donat)

+INFO

¡Chakapum!

TEATRE MUSICAL

¡Chakapum!

El Terrat estrena ‘¡Chakapum!’, un musical rumbero que celebra l’alegria de viure
El Terrat estrena el proper mes de juliol el musical ‘¡Chakapum!’, una fusió de rumba i rock que vol celebrar l’alegria de viure i que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona del 21 al 31 de juliol.
L’obra, escrita per Joan Grau, guionista històric d’El Terrat i un dels creadors del Chiki Chiki, i dirigida per Xènia Reguant (adjunta de direcció a ‘Lehman Trilogy’ i ‘Una noche sin luna’), està protagonitzada pel músic i actor Litus qui, al costat de la seva banda de rock, emprèn un viatge a través de la memòria i el temps en què es fusionen la història de la seva vida amb la història de la rumba catalana.

+INFO

L’Amor (no és per mi va dir Medea)

TEATRE

L’Amor (no és per mi va dir Medea)

Medea, que sent que ha matat els seus fills, amb el cor trencat i sola. Una dona del segle XXI, com qualsevol altra. L’amor (no és per a mi, va dir Medea) és un text contemporani, un recorregut per la vida d'una dona. Creixerà davant dels nostres ulls dels 8 als 88 anys i mostrarà la fragilitat, el dolor de la vida i la poca felicitat que de vegades aconseguirà esgarrapar. Un reflex del desassossec en què sovint vivim i que ens esforcem a negar. Potser, mirar la veritat íntima i afrontar-la ens apropa, si més no, a certa pau.

+INFO

Festival Itinera Parlem 2022

MÚSICA

Festival Itinera Parlem 2022


El Festival Itinera Parlem celebrarà aquest any la seva segona edició després de l’èxit aconseguit en el primer any de vida. Amb l’objectiu d’acostar la música en directe als entorns naturals –concretament a Micropobles de menys de 500 habitants de les 8 vegueries catalanes–, el festival programarà de l’1 de maig al 30 d’octubre més de 120 concerts de jazz, blues, soul, gòspel i músiques del món.

Micropobles. Macroexperiències.

+INFO

Xenologia

TEATRE

Xenologia


Xenologia és una producció de Teatreneu.
Xenologia és un espectacle visual i coreogràfic, un mosaic d’imatges escèniques que entrellacen cos, so i llum. Mitjançant una atmosfera plàstica vol interrogar-se sobre com viure junts. El muntatge explora de quines maneres podem relacionar-nos amb l’Altre, entès no només com la persona diferent al Jo sinó també allò que de nosaltres mateixos ens és aliè.

L’obra és una peça breu, de creació contemporània, sense text i de petit format, que treballa la hibridació entre llenguatges. Entenent el teatre com a vivència, els seus autors procuren refrescar l’imaginari davant la uniformització a què se’l sotmet.

+INFO

Alavida (o cómo decir adiós) a La Gleva

TEATRO

Alavida (o cómo decir adiós) a La Gleva

Alavida (o cómo decir adiós)

La Gleva presenta aquest mes d’abril un nou espectacle titulat Alavida (o cómo decir adiós) on una actriu mostra la seva ànima a escena interpelant directament als espectadors. Pretén fer-los còmplices del seu objectiu i ho vol aconseguir vessant tota la seva vulnerabilitat, les seves pors i frustracions.

El públic serà l'element clau per salvar-la del buit. Com? És un misteri, inclús per la propia peça. La por, com la incertesa formen part de la vida i és a la vida al que hem vingut a jugar.

Un tema tabú, la mort, com a excusa per destapar i reflexionar sobre el no saber viure d'aquesta generació malmesa.

+INFO

10è Aniversari Festival Internacional del Circ Elefant d

CIRC

10è Aniversari Festival Internacional del Circ Elefant d'Or


La 10a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or se celebrarà a Girona del 17 al 22 de febrer de 2022. La Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa acollirà 94 artistes arribats de 13 de països per a presentar 24 atraccions mai vistes a Europa. L’aniversari comptarà amb la participació de les principals companyies de circ darreu del món.

En paral·lel al Festival, es viurà la tercera edició del Circus World Market, al Palau de Fires de Girona, al que estarà unida la Gran Carpa novament sense columnes interiors. Elefant d'Or atrau anualment més de trenta mil espectadors i està en el top 5 de festivals internacionals del circ del món i s’ha convertit en el major esdeveniment circense d'Europa.

+INFO

Festival Barnasants 2022 - 27a edició

MÙSICA

Festival Barnasants 2022 - 27a edició


La 27a edició del Principat de Catalunya del Projecte de cultura en xarxa Barnasants engegarà el proper 22 de gener i fins el 30 de maig, amb més de 70 estrenes, 10 produccions pròpies i un centenar de concerts.

La 27a edició del certamen engegarà al Principat el 22 de gener al Teatre Joventut de L’Hospitalet, amb l’espectacle Baula rere baula del grup Brams, una producció pròpia que girarà arreu dels Països Catalans.

Es manté l’aposta confederal del festival, amb més de 50 concerts a les Illes Balears, el País Valencià, la Catalunya del Nord i l’Alguer, una programació que es farà pública properament.

Pau Riba & l’Orquestra Fireluche, Marina Rossell, Roger Mas, Xarim Aresté, Marc Parrot, Claudio Gabriel Sanna, Sés, Vicent Torrent, Miquel Serra, Manuel Gerena, Raquel Lúa, o Mireia Vives & Borja Penalba, són algunes de les estrenes i presentacions de disc previstes.

L’edició clourà el 20 de maig a l’Auditori de Sant Cugat, amb un homenatge a Gabriel Ferrater, a càrrec de Meritxell Gené, acompanyada de Jordi Busquets, Guillamino, l’actriu Estel Solé i els ballarins Margherita Bergamo Meneghini i Ricardo Salas.

Un any més, la programació assoleix gairebé la paritat de gènere, amb un 45% d’artistes dones, i depassa el 65% de propostes en català o occità.

+INFO

TEATRE

'El sopar dels idiotes' de Vania Produccions


Vania Produccions torna a protagonitzar, més de 20 anys després de la seva estrena a Catalunya, una nova versió d’El sopar dels idiotes. La companyia ja va adaptar l’obra del francès Francis Veber el 1998, i va ser aleshores quan es va veure per primera vegada a Barcelona, en el Teatre Condal, en el marc del Festival Grec.

L’espectacle compta de nou amb l’adaptació de Paco Mir i amb una direcció i un repartiment renovats. Pep Antón Gómez serà el director del muntatge i David Olivares, Artur Busquets, Anna Gras, Toni González, Jordi Vidal Gómez i Ariana Bruguera els intèrprets.

+INFO

The Opera Locos, de la companyia YLLANA

TEATRE MUSICAL

The Opera Locos, de la companyia YLLANA


Yllana, la companyia espanyola més internacional, torna a Barcelona amb un dels seus espectacles més celebrats per la crítica i el públic, The Opera Locos.
Del 25 de gener al 13 de març de 2022, el Teatre Poliorama acollirà el muntatge guardonat amb el premi Max al millor espectacle musical en 2019.
Més de 109.000 espectadors han vist l'obra des de la seva estrena l'abril de 2018.
The Opera Locos combina òpera i humor en un espectacle còmic operístic per a tots els públics

+INFO

Cantando bajo la lluvia

TEATRE MUSICAL

Cantando bajo la lluvia

Nostromo Live presenta Cantando bajo la lluvia, el nou musical d’Àngel Llàcer i Manu Guix, la seva producció més ambiciosa fins avui.

La comèdia musical més romàntica de tots els temps estarà protagonitzada per Ivan Labanda, com a Don Lockwood i Diana Roig com a Kathy Selden.
Acompanyats d'un repartiment de luxe que compta amb Ricky Mata interpretant a Cosmo Brown, Mireia Portas com a Lina Lamont, José Luis Mosquera (R. F. Simpson) i Oriol Burés (Roscoe Dexter).

Aquest és el tercer musical que presenta el tàndem format per Àngel Llàcer i Manu Guix, a la direcció, amb la coreògrafa Miryam Benedited. La nova proposta arriba després de l’èxit de les comèdies musicals "La Jaula de las Locas" i "La Tienda de los Horrores", amb més de 400.000 espectadors entre Barcelona i Madrid.

+INFO

NUYE de la Companyia de Circ "eia"

CIRC

NUYE de la Companyia de Circ "eia"

La Companyia de Circ “eia” va estrenar al Grec Festival de Barcelona 2021 NUYE, una nova proposta de circ contemporani coproduïda conjuntament amb una desena de teatres i festivals d’aquí i de fora.

L’espectacle, sota la direcció artística de Armando Rabanera Muro i Fabrizio Giannini, es podrà veure al Temporada Alta el proper 13 de novembre (al El Canal, de Salt) i al Mercat de les Flors de Barcelona, del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 6 al 9 de gener.

NUYE és una proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella i que recull el nostre anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per a completar-nos.
Equilibris acrobàtics, banquines i jocs icaris tenen lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com nosaltres, té moltes cares.

“Hi ha ànimes a les quals un té ganes d’abocar-se, com a una finestra plena de sol”. Federico García Lorca

+INFO

TEATRE

'Los Días Ajenos de Bob Pop'


El Terrat i el crític, opinador i col·laborador de televisió, Bob Pop, estrenen a Barcelona Los Días Ajenos de Bob Pop. L’espectacle, en forma de monòleg i carregat de literatura i molt d’humor, només comptarà amb dues úniques funcions: el 3 i el 9 de desembre a les 21.30 h al Teatre Victòria. Les entrades ja estan a la venda a través del web del teatre.

+INFO

La Quina del Circ de Circus Arts Foundation

CIRC

La Quina del Circ de Circus Arts Foundation


Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ a Besalú, celebra el tercer cap de setmana de desembre el primer aniversari de la seva inauguració amb l’organització d’una quina circense. Fins a tres atraccions internacionals s’intercalaran entre les quines: el malabarista Rafael de Carlos, una de les màximes figures del prestigiós Circ Nacional de Cuba i referència mundial en la seva disciplina; de l’enigmàtic faquir Testa capaç, d’entre altres fites inversemblants, d’aixecar una bombona de butà sostinguda per ganxos clavats a les parpelles i el jove guineà Papi Flex, el contorsionista extrem mereixedor d’un passi d’or a Got talent 2019.

Ja s’han posat a la venda 1.260 cartrons per participar en la Quina del Circ se celebrarà al Pavelló municipal de l’U d’octubre de Besalú el 19 de desembre. Els cartrons es poden adquirir a través del nou web www.QuinadelCirc.com, al telèfon 972505317 (tots els dies d’11 a 19h) i a la taquilla de Circusland (Plaça Prat de Sant Pere, 15 de Besalú, de dijous a diumenge, d’11h a 19h).

+INFO

Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel 3

CIRC

Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel 3


Un nou gran espectacle que suma la màgia del Nadal, l’encís del circ internacional de qualitat i la bellesa del patinatge sobre gel. Una producció totalment nova amb els millors números de circ sobre gel del món: 38 artistes internacionals presenten 17 atraccions increïbles sobre una gran pista de glaç natural, dins un pavelló convertit en circ, amb orquestra en directe i amb les últimes tecnologies de so, llum i efectes especials.

+INFO

Vekante · Circ Històric Raluy

CIRC

Vekante · Circ Històric Raluy


La històrica companyia portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, una proposta creada i dirigida per Rosa Raluy, filla de Carlos Raluy, director i ànima d’aquest circ centenari català de saga familiar. Un espectacle contemporani de circ tradicional que ha fet una exitosa gira per Catalunya després dels mesos de confinament, durant els quals -a Castelldefels- van fer funcions online amb més de 900.000 visualitzacions.

+INFO

(M.) FARTLEK a la Gleva Teatre

TEATRE

(M.) FARTLEK a la Gleva Teatre


Sergi Ducet presenta aquesta tardor al Teatre La Gleva (M.) FARTLEK, l’obra interpretada per Belén Barenys, Joan Esteve i Pau Bonet sobre la història de Marina Fartlek, a partir de la qual es reflexiona sobre el dandisme i la possibilitat i impossibilitat de fer una cosa.

A partir d’un treball de recerca a la universitat, l’escriptor Sergi Ducet va especialitzar-se en l’estudi del dandisme, un fenomen difícil de descriure i que es fusiona amb el concepte de la pròpia vida com a obra artística. Ara presenta la seva peça teatral (M.) Fartlek i juga amb els límits de la creació artística a través de la història de Martina Fartlek, una dandi que va aconseguir ser pintora sense haver pintat mai ni una sola pintura.

+INFO

Jo dona. A Lili Elbe / Cia Marta Carrasco

TEATRE

Jo dona. A Lili Elbe / Cia Marta Carrasco


La ballarina i coreògrafa Marta Carrasco presenta aquest octubre l’espectacle Jo dona. A Lili Elbe al Teatre Nacional de Catalunya. L’obra, que és un homenatge a la primera persona obertament transgènere de la història, es va estrenar l’any 2019 al Festival Temporada Alta.

En aquesta producció, dirigida per la pròpia coreògrafa i per Manel Quintana, Carrasco i Albert Hurtado barregen la dansa i el teatre per explicar l’experiència que va viure Elbe, una de les primeres persones a sotmetre’s a una cirurgia de reassignació de sexe. Una dona valenta i rebel que va portar el seu desig fins a les últimes conseqüències.

+INFO

40a Fira de Calella i l

FIRA

40a Fira de Calella i l'Alt Maresme


Calella commemorarà el 23, 24, 25 i 26 de setembre el 40è aniversari de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, un esdeveniment que durant anys ha mostrat productes i cultura popular i tradicional dels Països Catalans; sumant-hi l’última dècada cultures vingudes d’arreu del planeta.

Amb la celebració d’aquestes quatre dècades de la fira, l’Ajuntament ha decidit retre un homenatge a totes les ciutats, països i indrets que en els últims anys han sigut protagonistes de l’esdeveniment. Així doncs, enguany, amb l’eslògan “40 anys al món”, les activitats giraran al voltant de quatre racons principals: Europa i la mediterrània (23 de setembre), Amèrica amb Xile, l’Havana i Veracruz (24 de setembre), Àsia (25 de setembre) i Catalunya i el seu entorn (26 de setembre).

+INFO

16è Passatge Insòlit

ARTS DEL FIRAIRE

16è Passatge Insòlit


El Passatge Insòlit recupera el ritme d’edicions passades i programa per aquest octubre 11 espectacles. El festival de Santa Coloma de Gramenet especialitzat en les arts del firaire celebrarà durant el 22, 23 i 24 d’octubre la seva 16a edició amb propostes escèniques de diversos gèneres i activitats de participació. Després que l’any passat l’esdeveniment estigués condicionat per la Covid-19, que va obligar a l’organització a repensar i dimensionar el festival, enguany torna a expandir-se per la ciutat.

+INFO

XXena Gala Catalunya Aixeca el Teló

TEATRE

XXena Gala Catalunya Aixeca el TelóL’ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya celebren la XXena Gala Catalunya Aixeca el Teló dona el tret de sortida a la temporada teatral 2021-2022, amb la clara intenció de celebrar que les arts escèniques no s'aturen, i que ens cal, més que mai, tornar a il·lusionar-nos.

La gala d'enguany serà presentada per una jove estudiant d'art dramàtic. Una estudiant que ha estat seleccionada en una audició on s'han presentat joves de gran part de les escoles d'arts escèniques de tot Catalunya. L'edició escrita per Ferran González i Alícia Serrat (qui s'encarregarà també de la direcció), serà una gala on l'humor i la música tindran molt de protagonisme, però també serà espai comú per reunir diferents disciplines artístiques.

Una gala dinàmica, on s'aposta per recuperar la màgia i l'artesania de l'escenari i que vol, també, retre un homenatge a la importància del treball en equip i a la necessitat de compartir les mirades entre diferents generacions.

+INFO

Rhum & Cia. - Gran Reserva

TEATRE

Rhum & Cia. - Gran Reserva

Aquests pallassos ens tornen a omplir els gots a vessar amb el seu humor d’anyada, però aquest cop repesquen els millors moments dels espectacles anteriors i els tornen a posar en escena a un ritme frenètic. El resultat és un Gran reserva que promet despertar el nostre amor per la bogeria i l’absurd, alhora que adorm la nostra part més racional i avorrida. Mereixedores de tota mena de guardons, les collites anteriors de Rhum & Cia han obtingut fins i tot un premi Ciutat de Barcelona en la categoria de circ (Rhumans, 2018), així que, què es pot esperar d’un destil·lat de les millors essències aconseguides fins ara? Gran reserva promet ser un punt final espectacular a una experiència que va néixer de la voluntat dels integrants de Rhum & Cia de retre homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti”, un dels grans actors i pallassos del nostre temps. Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Velvet Events, SL

+INFO

Circusland</br> Palau Internacional de les Arts del Circ

CIRC

Circusland
Palau Internacional de les Arts del Circ


Circusland convida al visitant a un passeig per a les arts del circ, els seus orígens, història i evolució. Disposades en tres plantes, les diferents sales de l’equipament mostren la història dels 250 anys de circ a través d’un recorregut per les diferents disciplines de la pista: acrobàcia, equilibris, màgia, malabars, trapezi... Una atractiva presentació fa partícip al visitant i el transporta en un món màgic a través de les sales de l'edifici de Cal Coro que ocupa l'espai de la Casa Abacial del Monestir de Sant Pere: des de les mil·lenàries acrobàcies xineses al Cirque du Soleil sense oblidar els joglars de l’Edat Mitjana, prefiguració dels malabaristes actuals.

Més enllà de preservar el patrimoni i la memòria del circ i de fer recerca, educar i oferir experiències que estimulin la curiositat, l’esperit crític, l’aprenentatge i el gaudi, Circusland estarà fortament implicat en la vida cultural, educativa, social i científica del seu territori.

+INFO

Tarkology, de Jaume Vilaseca Trio

MÚSICA

Tarkology, de Jaume Vilaseca Trio


La música d’Emerson Lake & Palmer ha sigut la inspiració pel nou projecte de Jaume Vilaseca Trio, anomenat Tarkology i nascut durant el confinament. Els temes de la banda anglesa de rock progressiu i simfònic són la base que el trio, a través del jazz, ha decidit reversionar. Emerson Lake & Palmer va ser una banda que va aconseguir la seva màxima popularitat en la dècada dels 70, venent més de 48 milions de discos i realitzant concerts multitudinaris.

+INFO

Parole Due ou Souffle d’une nuit

TEATRE

Parole Due ou Souffle d’une nuit

L’espectacle, bàsicament en francès però també en català, wolof, crioll i castellà, posa en comú les tradicions escèniques i interpretatives d’artistes africans de Senegal i Buerkina Faso, de la Martinica, Guadeloupe, alguns residents a Catalunya, cadascú amb les seves llengües però amb una voluntat comuna de fer coincidir la seva diversitat a través del llenguatge universal de la poesia.

La creació d’Odile Sankara, una de les directores d’escena i dramaturgues més rellevants de l’Àfrica i de la francofonia, treu de cada un dels intèprets i de les seves capacitats particulars i singularitats, formes de llenguatge diverses que són adoptades per la resta.

Parole Due ou Souffle d’une nuit
Estem en un xiringuito, sona la ràdio, la gent va arribant per trobar en aquest refugi un espai de llibertat i on expressar-se sense por. Comenten les notícies, cadascú en la seva llengua, i comencen un diàleg en què la poesia i la paraula es revelen com l’arma que és a l’abast de tothom per explicar el món i mirar de canviar-lo. Un actor, dues actrius i un músic interpreten diversos personatges a través dels quals i de les seves diverses formes d’expressió (paraula, música, dansa, gest…) n’emana un discurs sobre el poder polític i la capacitat revolucionària de la poesia, en una clara al·lusió als fonaments de l’obra d’Aimé Césaire.

+INFO

Llévame hasta el cielo

TEATRE

Llévame hasta el cielo

Lolita i Luis Mottola estaran a l'escenari del Teatre Apolo de Barcelona amb l'obra teatral "Llévame hasta el cielo", una funció en la qual dos personatges que es troben en un ascensor queden fortuïtament tancats i, durant unes hores, descobreixen l'existència d'un univers màgic en el qual l'impossible es converteix en realitat i que impacta en les seves vides, canviant-les per sempre.
"Llévame hasta el cielo", un espectacle de Lerele Producció, escrita per Nacho A. Llorente i dirigida per Juan Carlos Rubio, barreja la comèdia amb algun tint tràgic i també romàntic.

+INFO

JONC · Jove Orquestra Nacional de Catalunya

MÚSICA

JONC · Jove Orquestra Nacional de Catalunya

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) reuneix el jove talent musical català al voltant dels seus encontres de juniors i alevins.
L’activitat de la JONC torna amb més força que mai amb 4 encontres i 7 concerts aquest estiu.
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya celebrarà els 4 encontres a la ciutat de Vic.
La JONC realitzarà el cinquè Concert Solidari per Projecte Home el 26 de juny a L’Auditori de Barcelona.

El tradicional encontre d’estiu de la JONC es farà de l’1 a l’11 de juliol amb seu a l’Atlàntida de Vic i culminarà amb concerts a Vic (9.7), al Festival Internacional de Música de Cervera (10.7) i al Palau de la Música (11.7)

La JONC arriba als 100 encontres de treball. El 100è se celebrarà coincidint amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, que es tancarà amb el concert final el 14 de juliol al Palau de la Música.

+INFO

Carnicera a La Gleva Teatre

TEATRE

Carnicera a La Gleva Teatre

L’última proposta del prestigiós autor teatral argentí Javier Daulte, ‘Carnicera’, s’estrena a La Gleva Teatre el 8 de juny de 2021. Estarà en cartell fins al 28 de juny, amb funcions de dimecres a diumenge. És un text escrit especialment per al teatre barceloní: Daulte va ser La Gleva fa poc més d’un any i, arran d’aquella visita, va sorgir el compromís d’escriure un text per ser estrenat en aquest espai.

L’obra utilitza una situació conspiranoica per qüestionar el món de les creences i de les certeses que sustenten les posicions personals i vitals dels individus. Creences que generen bàndols i que necessiten una massa convençuda, a qui s’obliga a prendre partit, a convertir-la en dany col·lateral o, fins i tot, a fer-la partícip del sacrifici que comporta creure només en una visió possible de la realitat, sense fissures.

+INFO

Festival Barnasants 2021

MÚSICA

Festival Barnasants 2021


El Barnasants arriba a la seva 26a edició estenent el seu projecte cultural arreu dels Països Catalans. El seu caràcter confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, ha permès consolidar el festival arreu i generar projectes en xarxa, teixir col·laboracions i fomentar un circuit de propostes que promou les actuacions dels artistes per tot el país. Enguany, el 85% de la programació del Barnasants està formada per d’artistes o grups que actuen en llengua catalana, una xifra que la pandèmia també ha accentuat davant la impossibilitat de portar programació internacional.

+INFO

XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

TEATRE

XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques


La gala de la XXIII edició dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques tindrà lloc el dilluns, 10 de maig (19 h), a La Villarroel, moment en el que sabrem qui són les guanyadores en un acte conduït un cop més pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.

La Crítica d’Arts Escèniques té entre els seus objectius donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).

Recomana, associació organitzadora de l’acte, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.

+INFO

El Terrat - Pegados

TEATRE

El Terrat - Pegados


La productora audiovisual i teatral El Terrat està d’aniversari. Enguany, la companyia liderada per Andreu Buenafuente, celebra el trentè aniversari i per commemorar aquesta efemèride ha creat diverses propostes de teatre amb grans artistes de l’escena actual fidels al seu univers i llenguatge. Al llarg de la temporada portaran a l'escenari del Teatre Victòria fins a 3 espectacles únics per celebrar les tres dècades de vida.

Pegados explica la història d’un noi i una noia que es coneixen en una discoteca i acaben fent l’amor en un lavabo. A partir d’aquí tot s’embolica quan s’adonen que, per una estranya situació, no aconsegueixen desenganxar-se l’un de l’altre i decideixen anar a l’hospital. Aquí és on comença la història dels dos protagonistes, que estaran condemnats a entendre’s i conèixer-se durant la llarga espera còmica al box d’urgències.

+INFO

El Terrat - L

TEATRE

El Terrat - L'Èxit de la Temporada


L’Èxit de la temporada és una comèdia que forma part dels esdeveniments que es duran a terme durant aquest any de celebració de la productora liderada per Andreu Buenafuente. L’obra, que es podrà veure a partir del 7 de gener al Teatre Coliseum de Barcelona, compta amb un elenc de primera categoria format per diversos artistes fortament vinculats a el Terrat, com són Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer.

Arran de les mesures per la Covid-19, productora audiovisual i teatral El Terrat s’ha vist empesa a buscar nou teatre i noves dates per a l'espectacle. És per aquest motiu que aquesta nova producció canvia de teatre i passarà a representar-se al Teatre Coliseum a partir del 7 de gener de 2021 amb un nou horari que permetrà respectar al 100% les restriccions horàries i de mobilitat, seguint totes les mesures sanitàries que correspongui en aquell moment.

+INFO

La Jaula de las Locas, el musical de Nostromo Live

TEATRE MUSICAL

La Jaula de las Locas, el musical de Nostromo Live


El confinament i la crisi sanitària generats per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a suspendre les funcions de la Jaula de las Locas en el Teatre Rialto de Madrid, on el musical estava realitzant una temporada d'èxit i preparant la seva posterior gira per tot el país. Ara, per celebrar el retorn a la normalitat del sector de les arts escèniques, l'espectacle s'acomiadarà de la Gran Via madrilenya per tornar, aquesta tardor, a pujar a l'escenari del teatre centenari del carrer Casp: el Tívoli de Barcelona, un escenari que el va veure néixer i on va aconseguir convertir-se en l'èxit de la temporada durant la seva estança el 2018, amb més de 1.000 espectadors per funció al llarg de 170 representacions.

+INFO

Setmana Mundial del Teatre [del 20 al 27 març]

ARTS ESCÈNIQUES

Setmana Mundial del Teatre [del 20 al 27 març]

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), juntament amb l’Associació d’Actors i però l’organització ha decidit que, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat del sector, aconseguir augmentar la presència i l’atenció mediàtica i crear un punt de trobada entre tots els agents implicats –públics i privats– tindrà lloc per primera vegada la Setmana Mundial del Teatre. Aquesta doncs, transcorrerà entre el 20 i el 27 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil –20 de març– i amb el Dia Mundial del Teatre –27 de març–.

+INFO

Oliv A. Drift a la Gleva Teatre

TEATRE

Oliv A. Drift a la Gleva Teatre


Jango Edwards i Cristi Garbo retornen a La Gleva amb una nova creació titulada Oliv A. Drift. La nova producció amb residència artística i tècnica en el mateix teatre narra la història d’una pallassa perduda i desorientada en un món saturat de dades, tecnologia, normes, regulacions i opinions contrastades. Edwards també n’és el director i Garbo la que dóna veu a la protagonista.

LINK DEL VÍDEO: https://youtu.be/WvHgQ_dzW0Y

+INFO

Contrallums a la Gleva Teatre

TEATRE

Contrallums a la Gleva Teatre


La companyia Q-ars Teatre ha produït un nou muntatge titulat Contrallums, que durant el mes d’abril es podrà veure a la Gleva. L’espectacle parteix de narracions breus de la Víctor Català (Caterina Albert i Paradís, l'Escala 1869-1966), entre les quals hi ha fragments dels seus contes, prefacis, poemes, notes crítiques i comentaris dels seus biògrafs i editors.

+INFO

"Un cabaret foixesc" a la Gleva Teatre

TEATRE

"Un cabaret foixesc" a la Gleva Teatre


El Teatre La Gleva estrena avui, 17 de febrer, el muntatge d’Ivan Foix, un jove de només vint-i-dos anys que per primera vegada s’ha endinsat en una producció pròpia on representa tots els papers. Ell és doncs el creador, intèrpret i productor d’Un cabaret foixesc, l’obra inspirada en si mateix.

L’espectacle aspira a ser un divertiment per riure, oblidar i emocionar al públic uns minuts a través del record de bells temps. Foix ha creat una obra en la qual fa el seu propi paper, nar-rant les seves experiències i fent servir un llenguatge únic i personal. Amb la complicitat d’Albert de la Torre, una de les ànimes del La Gleva, el muntatge ha comptat també amb l’ajuda i suport de noms del teatre i el cabaret com Mario Gas, Mercedes Sampietro o Merche Mar.

+INFO

Libelista

LLIBRE

Libelista

Aprofitant les festes de Nadal, Libelista posa en marxa la campanya “Libelista, la teva llibreria de sempre més a prop”, per reivindicar el paper actiu del petit comerç del llibre i conscienciar sobre la importància de donar suport al teixit cultural local en aquests moments de crisi. Libelista és una xarxa virtual que reuneix 141 llibreries independents i de proximitat de tot l’Estat espanyol, de les quals 58 són a Catalunya. Aquest portal permet comprar qualsevol llibre a través d’internet, tenint a disposició el conjunt dels fons de totes les llibreries que formen part de la xarxa, i triar a quina de les llibreries es vol fer la compra i destinar els guanys de la comanda. Així mateix, el portal ofereix la possibilitat de rebre a casa la comanda o bé de recollir-la a la llibreria que més convingui al comprador. El projecte emergent que es va posar en marxa fa prop de 5 anys i que fou la primera plataforma independent de compra literària del país, millora ara el servei i l’experiència d’usuari agilitzant l’eficàcia i el temps de lliurament, ja que a partir d’ara l’eina agrupa la gestió d’un estoc únic sumant el de tots els punts de venda però sense perdre el seu valor diferencial: l’ingrés de la compra revertirà sempre a la llibreria on el client ha fet la compra telemàtica, amb absoluta transparència i traçabilitat.

+INFO

Gran Circ de Nadal de Girona “Adrenalina”

CIRC

Gran Circ de Nadal de Girona “Adrenalina”


Inspirant-se de les propostes de circ internacional de qualitat que cada Nadal es realitzen en les grans capital del centre i nord d’Europa, el Gran Circ de Nadal de Girona és una producció de Circus Arts Foundation, la fundació cultural privada sense ànim de lucre que igualment produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Cada edició atrau entre 17.000 i 19.000 espectadors i es presenta un xou totalment nou, concebut exclusivament per a Girona. Enguany la producció es titula “Adrenalina: Més enllà dels límits” i el seu eslògan “El Circ de Qualitat portat a l’extrem” resumeix bé l’eix central de l’espectacle que només es podrà veure a Girona del 25 al 29 de desembre: les emocions i risc fets espectacle per a una selecció d’artistes internacionals de primera divisió.

+INFO

Per un audiovisual en català

AUDIOVISUAL

Per un audiovisual en català


La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació de precarietat que viu actualment aquest sector. Totes les entitats signants destaquen que l’audiovisual ha estat abandonat pels poders públics durant deu anys tot i ser un sector estratègic i essencial de qualsevol país, a més d’un instrument de normalització lingüística i de cohesió social, especialment entre la població jove.

+INFO

Circ Històric Raluy

CIRC

Circ Històric Raluy

El Circ Històric Raluy arriba a Terrassa amb l’espectacle Vekante, Premi Zirkòlika 2019 al Millor espectacle de Circ amb carpa. La companyia presentarà per primer cop a Terrassa el seu nou espectacle Verkante durant les festes de Nadal, després que s’haguessin d’anul·lar les funcions previstes durant la Fira Modernista de Terrassa al mes de maig. El Circ Històric Raluy portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, el nou espectacle creat i dirigit per Rosa Raluy. L’espectacle contemporani de circ tradicional ja es va estrenar a Santa Susanna l’estiu passat 2019 i aquest estiu ho va fer com a Circ Històric Raluy a Castelldefels per demostrar l’esforç, el sacrifici, la passió i la màgia que el Circ Històric Raluy posa en cada una de les seves creacions.

+INFO

El Terrat - La gran ofensa

TEATRE

El Terrat - La gran ofensa


La productora audiovisual i teatral El Terrat continua la celebració dels seus 30 anys de vida estrenant un nou espectacle a Barcelona, La gran ofensa, producció de La Bendita Compañía en col·laboració amb El Terrat. L’obra dirigida per Oriol Pérez i Serapi Soler farà temporada a BARTS de la capital catalana, on es podrà veure durant tres setmanes, entre el 28 de desembre i el 17 de gener.

El muntatge arriba després de fer temporada a Madrid, on ha passat pel Teatro del Barrio i el Teatro Lara, i de representar-se amb èxit de crítica i públic a la Mostra Internacional de Teatre Cómic e Festivo de Cangas do Morrazo (MITCFC) i al SINGLOT Festival de Sant Feliu de Guíxols.

+INFO

Los Galindos - MDR (Mort de riure) i UduL

TEATRE

Los Galindos - MDR (Mort de riure) i UduL


La companyia de circ Los Galindos retorna entre el públic aquest mes de desembre amb noves propostes. L’estrena de l’espectacle MDR – Mort de riure i l’adaptació de carrer arran de la pandèmia del muntatge UduL marcaran l’agenda de la companyia.

Guardonats amb el Premi Nacional de Cultura 2016, acaben d'estrenar el seu darrer projecte MDR – Mort de riure, pensat per representar-se al carrer o en espais no convencionals. El muntatge parteix del propòsit de posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia a través d’una farsa per incomodar i divertir.

UduL és l’espectacle que la companyia realitza en una iurta, en la qual, arran de la pandèmia, han hagut de limitar l’aforament a un 50% donades les dimensions d’aquest habitacle circular propi dels nòmades de Mongòlia i Kazakhstan. L’espectacle recrea un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix.

+INFO

"Tránsitos" a La Gleva Teatre

TEATRE

"Tránsitos" a La Gleva Teatre


'Tránsitos' és l’obra dirigida per David Teixidó i escrita per ell mateix i Mariana Percovich que s’havia d’estrenar el passat 2 de juliol durant el Festival Grec. La pandèmia ho va endarrerir i, finalment, s’estrenarà el 10 de desembre al Teatre La Gleva de Barcelona, en el marc del festival De Grec a Grec.

L'espectacle s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de sis personatges de l’anomenada comunitat LGBTIQ+. Dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i dues dragqueens encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

+INFO

15è Passatge Insòlit

ARTS DEL FIRAIRE

15è Passatge Insòlit


El Passatge Insòlit tornarà a ser una realitat única i singular aquesta tardor, malgrat les circumstàncies. El festival especialitzat en les arts del firaire de Santa Coloma de Gramenet celebrarà durant 3 únics dies els seus quinze anys de vida en una edició marcada per les circumstàncies especials derivades de la Covid-19, que han obligat a l’organització a repensar i dimensionar l’esdeveniment.

Enguany doncs, i de manera excepcional, el festival es trasllada dels Jardins de la Torre Balldovina al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres, dos espais que permetran garantir les mesures de seguretat d’obligat compliment per evitar el contagi del virus. El Passatge Insòlit se celebrarà el 23, 24 i 25 d’octubre i comptarà amb sis espectacles però d’allò més insòlits.

+INFO

De mares i filles, al Teatre Poliorama

TEATRE

De mares i filles, al Teatre Poliorama


A DE MARES I FILLES, una mare (Mont Plans) i una filla (Annabel Totusaus) es retroben a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i la seva família DE MARES I FILLES és una versió de “I deien que plouria”, un text que va quedar finalista al Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta 2013. Igual que altres obres finalistes, “I deien” tenia el potencial per convertir-se en una funció d’una durada convencional sense perjudicar la trama original, així que el Paco Mir la va adaptar perquè quedés en la durada actual d’una hora i deu.

+INFO

Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ


Catalunya Aixeca el Teló celebrarà el 22 de setembre, al Teatre Victoria de Barcelona, l’inici de la temporada més especial amb una gala extraordinària i màgica presentada per Antonio Díaz, El Mago Pop, i Sílvia Abril.

ADETCA, conjuntament amb els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitzaran la XIX Edició de CATALUNYA AIXECA EL TELÓ com a presentació i inici de la temporada teatral 2020/2021, en la seva edició més especial, després de 6 mesos de pràctica inactivitat teatral.

+INFO

"Jango Edwards: the man, the myth, the legend" a La Gleva Teatre

TEATRE

"Jango Edwards: the man, the myth, the legend" a La Gleva Teatre

La Gleva Teatre comença la nova temporada teatral amb el festival internacional de clown "Jango Edwards: the man, the myth, the legend", organitzat per Jango Edwards i el Nouveau Clown Institut de Barcelona. El programa contempla l’estrena d’un nou espectacle del mestre de clowns (Jango Series) que varia cada setmana amb diferents convidats; el Festival of Fools que descobrirà figures internacionals del gènere; Classic Duos i un Cabaret Cabrón de creació col•lectiva fruit del treball en equip a partir d’un curs internacional de perfeccionament per a clowns que s’està duent a terme al teatre de Sant Gervasi.

+INFO

Ateneu de la Cançó

MÚSICA

Ateneu de la Cançó


Més de 350 artistes ja han donat suport al Manifest per un Ateneu de la Cançó

Cantautores i cantautors de diferents generacions fan sentir la seva veu. Reivindiquen la feina feta pel Barnasants i exigeixen un espai de programació estable: Un ateneu de la cançó. Reivindiquen la necessitat d’un espai d’intercanvi, creació, formació, difusió i exhibició dedicat a una cultura “més necessària que la dinamita”.

VÍDEO: https://youtu.be/JsSw_uqgKR0

ADHEREIX-TE AL MANIFEST:

+INFO

Festival Barnasants 2020 - 25 anys de cançó d

MÚSICA

Festival Barnasants 2020 - 25 anys de cançó d'autor

A l'inici de l'any, una edició més del festival de la paraula cantada, una nova cita amb la cançó d'autor, entesa en el sentit més ampli. 25 anys fent de la cultura una eina de reflexió i transformació social. Concerts especials, estrenes d'artistes catalans i de fora, presentacions de disc, grans noms de la cançó i artistes emergents. Barnasants posa l'altaveu a la cultura i la cançó entre el 24 de gener i el 18 d'abril.

CONTACTE DE PREMSA
Maria Permanyer · 650 19 09 59 · mpermanyer@comedianet.com

+INFO

DocsBarcelona 2020

DocsBarcelona 2020

A causa de la situació actual amb el COVID-19 i la incertesa de la seva evolució, el DocsBarcelona converteix la 23a edició en una edició online, tant pel que fa a les projeccions del festival com a les activitats d’indústria. El DocsBarcelona Online tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020.

+INFO

Teatre La Gleva

TEATRE

Teatre La Gleva

El Teatre de la Gleva és un espai perquè artistes joves i grans, consolidats o no tant, puguin anar-hi a crear, a fer coses diferents, a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l'oportunitat de fer. Situat al Carrer de la Gleva 19, ben aprop de la pl. Molina, al barri de Gràcia-Sant Gervasi, el Teatre de la Gleva és un edifici de principis del segle XX ubicat al cor del barri del Farró de Barcelona. Utilitzat prèviament com a estudi de fotografia, taller d'arts gràfiques i plató de televisió, a l'origen va acollir les carboneres dels veïns de l'entorn. És un espai rehabilitat on les carboneres s'han transformat en armaris de focus i telons i els tallers en sala d'espectacles per a un centenar d'espectadors.

+INFO

Pavlovsky, documental sobre una vida dedicada a l

DOCUMENTAL

Pavlovsky, documental sobre una vida dedicada a l'espectacle


Amb 78 anys i després de cinc d’haver-se retirat, Ángel Pavlovsky repassa la seva carrera i algunes de les seves peripècies personals, gairebé contra la seva voluntat. L’artista arriba a les pantalles després de més de 50 anys sobre els escenaris amb un audiovisualque explica els orígens i la creació del Pavlovsky que moltes generacions coneixen, admiren i reconeixen per la manera de treballar i viure el món de l’espectacle. El documental s'estrenarà el proper 19 de maig a DOCSBARCELONA.

+INFO

"Les Xifres Canten", una campanya de Plataforma per la Llengua

MÚSICA, SOCIETAT, CULTURA

"Les Xifres Canten", una campanya de Plataforma per la Llengua

Un estudi de Plataforma per la Llengua sobre les subvencions de la Generalitat de Catalunya dels anys 2015 i 2016 a la promoció musical diu que el nostre país és a la cua de territoris com Eslovènia, Finlàndia, Irlanda, Lituània, País Basc o el Quebec pel que fa a polítiques de promoció de la música en la llengua pròpia. Per exemple, més del 60% del pressupost de l’ICEC dels anys estudiats destinat a la música es va invertir en propostes on el català era minoritari (inexistent o menys del 25% de presència). Per tot això, s'engega la campanya "Les Xifres Canten" de sensibilització i de reivindicació, que aprofiti l’oportunitat del context actual de constitució del nou Govern per proposar redreçar la situació actual i oferir una proposta de canvi de model de les polítiques de foment del català en el sector musical . Com a objectiu, que les administracions públiques promoguin la música en llengua pròpia seguint els estàndards d’altres comunitats lingüístiques comparables a la catalana. Les xifres canten compta amb el suport, per ara, d’artistes com la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Isaac, Gossos, Brams, Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), el festival Barnasants, i les discogràfiques Picap i U98 Music. Bona part dels suports seran presents a la presentació de l’estudi.

+INFO

"Leiho bat zabalik", el nou disc de Jabier Muguruza

MÚSICA

"Leiho bat zabalik", el nou disc de Jabier Muguruza

Jabier Muguruza presentarà a Catalunya el seu quinzè treball “Leiho bat zabalik” (Mara Mara diskak, 2017) el proper 2 de febrer a l’Auditori Barradas, en el marc del Festival Barnasants. Amb aquest nou disc, Muguruza abandona la base acústica i incorpora la guitarra elèctrica d’Ander Mujika (ex Napoka Iria) i les programacions electròniques del productor aragonès Javi Vicente “Carasueño” per arribar a un so més dur i aspre —amb què busca reflectir l’esperit dels temps— sense desdir-se dels tempos tranquils ni del seu fraseig suau. Compta també amb el suport vocal de Mireia Otzerinjauregi i amb Miren Iza (Electrobikinis, Tulsa) com a veu convidada. El músic guipuscoà s’ha deixat guiar per la intuïció a l’hora d’encarar un canvi de trajectòria com el que fa amb “Leiho bat zabalik” (una finestra oberta), una aposta per mantenir vives la il·lusió i les ganes en temps amargs per la cultura.

+INFO

Maleïdes guerres (i aquell qui les va fer)

ARTS ESCÈNIQUES

Maleïdes guerres (i aquell qui les va fer)

L’espectacle Maleïdes Guerres (i aquell qui les va fer) és una denuncia a les guerres i a les seves conseqüències a través de textos de personatges com Ovidi Montllor, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel i Estallés i de poemes d'Arthur Rimbaud, John Denver, Bob Dylan i Silvio Rodriguez entre d’altres. El músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilero-catalana Namina i l’actriu Lali Barenys pujen a l’escenari per reivindicar la cultura com a arma de construcció massiva.

+INFO

Speer a la Gleva Teatre

TEATRE

Speer a la Gleva Teatre


El Teatre La Gleva acull durant el mes de maig l’obra d’Esther Vilar, Speer. Creada el 1998, posa la política i Europa davant del mirall de la seva història recent a través d’una comèdia amarga d’intriga política. L’espectacle es basa en la figura d’Albert Speer, que va ser l’amic i ministre de Hitler, destinat a succeir-lo al capdavant del III Reich.

+INFO

TEATRE

'Crits' a La Gleva Teatre


La Gleva presenta aquest mes de gener un nou espectacle titulat Crits que, a través de cinc monòlegs, explica la història de cinc dones al llarg de cinc dècades. El muntatge, creat i dirigit per Martí Figueras i Jesús U. Labay Gómez, i protagonitzat per Nur Costa i Carlota Gil, es podrà veure del 19 al 30 de gener al teatre de Sant Gervasi.

Els personatges femenins d’aquesta història s’enfronten a dilemes morals i al dol, alhora que com-baten per la llibertat, la solidaritat i acabar amb el conflicte de classes. Els monòlegs mostren una guerra constant contra la indiferència que s’estén a la nostra societat davant les injustícies.

+INFO

TEATRE

'Normals' a la Gleva Teatre


El Teatre la Gleva programa aquest mes de març el primer espectacle creat per Teatre en Lluita, una nova companyia amb seu a Vic que vol posar en relleu els reptes i conflictes de la humanitat del segle XXI. En aquesta ocasió estrenaran Normals, creat a partir de textos, imatges i vídeos de temàtica antifeixista.

La dramaturga és Carme Cané, també directora de l’obra i impulsora de la companyia. El muntatge ha estat ideat amb tres dramolettes –peces dramàtiques breus i satíriques que es nodreixen de l’actualitat– que va escriure el dramaturg alemany Thomas Bernhard. Titulades Un mort, el mes de Maria i Partit, tots parteixen de la mateixa temàtica: la crítica als pensaments totalitaris com el fei-xisme, el nazisme o el racisme, ideologies que semblaven desterrades però que han tornat a aflo-rar.

+INFO

La filla de l

TEATRE

La filla de l'alcalde a La Gleva

La filla de l'alcalde

· La Gleva programa La Filla de l’alcalde, una obra escrita per l’Eladi Crehuet, dirigida per Jango Edwards i interpretada per Lali Barenys i el mateix Crehuet.

• A l’obra, l’editorial Senyor Ruc presenta el llibre “La filla de l’alcalde”, un recull d’escrits pòstums de la filla d’un alcalde franquista de gran convicció.

• Es podrà veure el 7, 8 o 11 de juny al teatre de Sant Gervasi

Barcelona, 1 juny de 2022 – La Gleva presenta, els dies 7, 8 i 11 de juny a les 20:30h, l’espectacle “La filla de l’alcalde”, la primera obra d'Eladi Crehuet (membre d'una nissaga de dramaturgs i notaris), que ens explica la història de la filla d'un alcalde franquista. En la trama, l’editorial Senyor Ruc presenta el llibre ”La filla de l’alcalde”, un recull d’escrits pòstums d’una dona el pare del qual va ser alcalde per damunt de qualsevol altra convicció. Durant la presentació del llibre, alguna cosa es torçarà i ens mostrarà el retrat de la Barcelona franquista en moments de la transició.

+INFO

Agenda

desembre 2022

1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Notícies

DILLUNS 13 DE ABRIL

El Festival Barnasants 2020, busca dates alternatives per als concerts anul·lats pel confinament

Atenent a les mesures preventives per evitar l'expansió de la Covid-19 anunciades per les diferents administracions, Barnasants 2020 anul·la o posposa alguns concerts del festival.
El Niño de la Hipoteca, programat per al 29, 30 i 31 de maig de 2020.
Andrius Mamontovas, programat per al 12 de setembre de 2020.

Cuba serà país convidat de la següent edició 2021.
S’està buscant dates alternatives durant el mes de novembre pels altres concerts anul·lats de la present edició 2020. Els concerts pels quals no es puguin trobar dates alternatives en aquest any, es reprogramaran a l’edició següent del festival #Barnasants2021.

DIVENDRES 3 DE ABRIL

DocsBarcelona prepara una edició online!

A causa de la situació actual amb el COVID-19 i la incertesa de la seva evolució, el DocsBarcelona canvia el seu format per tal de posar per davant la salut dels seus participants, la continuïtat del seu equip, la sostenibilitat del projecte i alhora garantir la qualitat i diversitat de continguts de cara el nostre públic i professionals assistents.

Per aquest motiu convertim la 23a edició en una edició online, tant pel que fa a les projeccions del festival com a les activitats d’indústria. El DocsBarcelona Online tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020.

Gràcies pel teu suport i esperem comptar amb tu en aquest nou viatge virtual.

rss RSS Agenda · rss RSS Comediateca · Twitter Segueix-nos a Twitter
© 2022 Comedia SL
Comedia SL · Bertran, 18-20, Àtic. 08023 Barcelona · 93 310 60 44 · comedia@comedianet.com