Comediateca · Sala de Pemsa

La Jaula de las Locas, el musical de Nostromo Live

TEATRE MUSICAL

La Jaula de las Locas, el musical de Nostromo Live

El confinament i la crisi sanitària generats per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a suspendre les funcions de la Jaula de las Locas en el Teatre Rialto de Madrid, on el musical estava realitzant una temporada d'èxit i preparant la seva posterior gira per tot el país. Ara, per celebrar el retorn a la normalitat del sector de les arts escèniques, l'espectacle s'acomiadarà de la Gran Via madrilenya per tornar, aquesta tardor, a pujar a l'escenari del teatre centenari del carrer Casp: el Tívoli de Barcelona, un escenari que el va veure néixer i on va aconseguir convertir-se en l'èxit de la temporada durant la seva estança el 2018, amb més de 1.000 espectadors per funció al llarg de 170 representacions.

+INFO

El Terrat - La gran ofensa

TEATRE

El Terrat - La gran ofensa


La productora audiovisual i teatral El Terrat continua la celebració dels seus 30 anys de vida estrenant un nou espectacle a Barcelona, La gran ofensa, producció de La Bendita Compañía en col·laboració amb El Terrat. L’obra dirigida per Oriol Pérez i Serapi Soler farà temporada a BARTS de la capital catalana, on es podrà veure durant tres setmanes, entre el 28 de desembre i el 17 de gener.

El muntatge arriba després de fer temporada a Madrid, on ha passat pel Teatro del Barrio i el Teatro Lara, i de representar-se amb èxit de crítica i públic a la Mostra Internacional de Teatre Cómic e Festivo de Cangas do Morrazo (MITCFC) i al SINGLOT Festival de Sant Feliu de Guíxols.

+INFO

El Terrat - L

TEATRE

El Terrat - L'Èxit de la Temporada


L’Èxit de la temporada és una comèdia que forma part dels esdeveniments que es duran a terme durant aquest any de celebració de la productora liderada per Andreu Buenafuente. L’obra, que es podrà veure a partir del 7 de gener al Teatre Coliseum de Barcelona, compta amb un elenc de primera categoria format per diversos artistes fortament vinculats a el Terrat, com són Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer.

Arran de les mesures per la Covid-19, productora audiovisual i teatral El Terrat s’ha vist empesa a buscar nou teatre i noves dates per a l'espectacle. És per aquest motiu que aquesta nova producció canvia de teatre i passarà a representar-se al Teatre Coliseum a partir del 7 de gener de 2021 amb un nou horari que permetrà respectar al 100% les restriccions horàries i de mobilitat, seguint totes les mesures sanitàries que correspongui en aquell moment.

+INFO

MDR (Mort de riure) i UduL - Los Galindos

TEATRE

MDR (Mort de riure) i UduL - Los Galindos


La companyia de circ Los Galindos retorna entre el públic aquest mes de desembre amb noves propostes. L’estrena de l’espectacle MDR – Mort de riure i l’adaptació de carrer arran de la pandèmia del muntatge UduL marcaran l’agenda de la companyia.

Guardonats amb el Premi Nacional de Cultura 2016, estrenen el seu darrer projecte MDR – Mort de riure, pensat per representar-se al carrer o en espais no convencionals. El muntatge parteix del propòsit de posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia a través d’una farsa per incomodar i divertir.

UduL és l’altre muntatge que la companyia oferirà al públic durant el mes de desembre. En aquest cas, arran de la pandèmia, han hagut d’adaptar l’espectacle per celebrar-se al carrer.L’espectacle recrea un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix.

+INFO

Tarkology, de Jaume Vilaseca Trio

MÚSICA

Tarkology, de Jaume Vilaseca Trio


La música d’Emerson Lake & Palmer ha sigut la inspiració pel nou projecte de Jaume Vilaseca Trio, anomenat Tarkology i nascut durant el confinament. Els temes de la banda anglesa de rock progressiu i simfònic són la base que el trio, a través del jazz, ha decidit reversionar. Emerson Lake & Palmer va ser una banda que va aconseguir la seva màxima popularitat en la dècada dels 70, venent més de 48 milions de discos i realitzant concerts multitudinaris.

+INFO

"Tránsitos" a La Gleva Teatre

TEATRE

"Tránsitos" a La Gleva Teatre


'Tránsitos' és l’obra dirigida per David Teixidó i escrita per ell mateix i Mariana Percovich que s’havia d’estrenar el passat 2 de juliol durant el Festival Grec. La pandèmia ho va endarrerir i, finalment, s’estrenarà el 10 de desembre al Teatre La Gleva de Barcelona, en el marc del festival De Grec a Grec.

L'espectacle s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de sis personatges de l’anomenada comunitat LGBTIQ+. Dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i dues dragqueens encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

+INFO

El Terrat - Pegados

TEATRE

El Terrat - Pegados


La productora audiovisual i teatral El Terrat està d’aniversari. Enguany, la companyia liderada per Andreu Buenafuente, celebra el trentè aniversari i per commemorar aquesta efemèride ha creat diverses propostes de teatre amb grans artistes de l’escena actual fidels al seu univers i llenguatge. Al llarg de la temporada portaran a l'escenari del Teatre Victòria fins a 3 espectacles únics per celebrar les tres dècades de vida.

+INFO

15è Passatge Insòlit

ARTS DEL FIRAIRE

15è Passatge Insòlit


El Passatge Insòlit tornarà a ser una realitat única i singular aquesta tardor, malgrat les circumstàncies. El festival especialitzat en les arts del firaire de Santa Coloma de Gramenet celebrarà durant 3 únics dies els seus quinze anys de vida en una edició marcada per les circumstàncies especials derivades de la Covid-19, que han obligat a l’organització a repensar i dimensionar l’esdeveniment.

Enguany doncs, i de manera excepcional, el festival es trasllada dels Jardins de la Torre Balldovina al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres, dos espais que permetran garantir les mesures de seguretat d’obligat compliment per evitar el contagi del virus. El Passatge Insòlit se celebrarà el 23, 24 i 25 d’octubre i comptarà amb sis espectacles però d’allò més insòlits.

+INFO

De mares i filles, al Teatre Poliorama

TEATRE

De mares i filles, al Teatre Poliorama


A DE MARES I FILLES, una mare (Mont Plans) i una filla (Annabel Totusaus) es retroben a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i la seva família DE MARES I FILLES és una versió de “I deien que plouria”, un text que va quedar finalista al Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta 2013. Igual que altres obres finalistes, “I deien” tenia el potencial per convertir-se en una funció d’una durada convencional sense perjudicar la trama original, així que el Paco Mir la va adaptar perquè quedés en la durada actual d’una hora i deu.

+INFO

Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ


Catalunya Aixeca el Teló celebrarà el 22 de setembre, al Teatre Victoria de Barcelona, l’inici de la temporada més especial amb una gala extraordinària i màgica presentada per Antonio Díaz, El Mago Pop, i Sílvia Abril.

ADETCA, conjuntament amb els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitzaran la XIX Edició de CATALUNYA AIXECA EL TELÓ com a presentació i inici de la temporada teatral 2020/2021, en la seva edició més especial, després de 6 mesos de pràctica inactivitat teatral.

+INFO

"Flotados", de David Moreno Cia. & Cristina Calleja

ARTS ESCÈNIQUES

"Flotados", de David Moreno Cia. & Cristina Calleja

David Moreno i Cristina Calleja són els creadors de l’espectacle 'Flotados', un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer, que es podrà veure enguany en el marc del festival Cruïlla, a Barcelona. Aquest és un muntatge ambiciós que va néixer com a espectacle de carrer i ara arriba al Teatre Victòria en la seva versió de sala, després de fer-ne una revisió i afegir-hi elements.

+INFO

"Jango Edwards: the man, the myth, the legend" a La Gleva Teatre

TEATRE

"Jango Edwards: the man, the myth, the legend" a La Gleva Teatre

La Gleva Teatre comença la nova temporada teatral amb el festival internacional de clown "Jango Edwards: the man, the myth, the legend", organitzat per Jango Edwards i el Nouveau Clown Institut de Barcelona. El programa contempla l’estrena d’un nou espectacle del mestre de clowns (Jango Series) que varia cada setmana amb diferents convidats; el Festival of Fools que descobrirà figures internacionals del gènere; Classic Duos i un Cabaret Cabrón de creació col•lectiva fruit del treball en equip a partir d’un curs internacional de perfeccionament per a clowns que s’està duent a terme al teatre de Sant Gervasi.

+INFO

Ateneu de la Cançó

MÚSICA

Ateneu de la Cançó


Més de 350 artistes ja han donat suport al Manifest per un Ateneu de la Cançó

Cantautores i cantautors de diferents generacions fan sentir la seva veu. Reivindiquen la feina feta pel Barnasants i exigeixen un espai de programació estable: Un ateneu de la cançó. Reivindiquen la necessitat d’un espai d’intercanvi, creació, formació, difusió i exhibició dedicat a una cultura “més necessària que la dinamita”.

VÍDEO: https://youtu.be/JsSw_uqgKR0

ADHEREIX-TE AL MANIFEST:

+INFO

Festival Barnasants 2020 - 25 anys de cançó d

MÚSICA

Festival Barnasants 2020 - 25 anys de cançó d'autor

A l'inici de l'any, una edició més del festival de la paraula cantada, una nova cita amb la cançó d'autor, entesa en el sentit més ampli. 25 anys fent de la cultura una eina de reflexió i transformació social. Concerts especials, estrenes d'artistes catalans i de fora, presentacions de disc, grans noms de la cançó i artistes emergents. Barnasants posa l'altaveu a la cultura i la cançó entre el 24 de gener i el 18 d'abril.

CONTACTE DE PREMSA
Maria Permanyer · 650 19 09 59 · mpermanyer@comedianet.com

+INFO

Circ Històric Raluy

CIRC

Circ Històric Raluy

El Circ Històric Raluy torna a la seva activitat habitual després de 122 dies aturat a causa de la pandèmia de la Covid-19. En aquesta ocasió, el circ es desplaça fins a la plaça Teresa Claramunt de Castelldefels, on estrenarà l'espectacle Vekante el proper 2 de juliol a les 7 de la tarda i s’hi estarà fins al dia 19.

+INFO

DocsBarcelona 2020

DocsBarcelona 2020

A causa de la situació actual amb el COVID-19 i la incertesa de la seva evolució, el DocsBarcelona converteix la 23a edició en una edició online, tant pel que fa a les projeccions del festival com a les activitats d’indústria. El DocsBarcelona Online tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020.

+INFO

Teatre La Gleva

TEATRE

Teatre La Gleva

El Teatre de la Gleva és un espai perquè artistes joves i grans, consolidats o no tant, puguin anar-hi a crear, a fer coses diferents, a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l'oportunitat de fer. Situat al Carrer de la Gleva 19, ben aprop de la pl. Molina, al barri de Gràcia-Sant Gervasi, el Teatre de la Gleva és un edifici de principis del segle XX ubicat al cor del barri del Farró de Barcelona. Utilitzat prèviament com a estudi de fotografia, taller d'arts gràfiques i plató de televisió, a l'origen va acollir les carboneres dels veïns de l'entorn. És un espai rehabilitat on les carboneres s'han transformat en armaris de focus i telons i els tallers en sala d'espectacles per a un centenar d'espectadors.

+INFO

Jo, dona / Cia Marta Carrasco

TEATRE

Jo, dona / Cia Marta Carrasco

La reconeguda coreògrafa Marta Carrasco estrena nou muntatge amb el títol Jo, dona, inspirada en la història vital de Lili Elbe. Carrasco torna a pujar als escenaris per explicar l'experiència que va viure Elbe, una de les primeres persones al món a sotmetre's a una cirurgia de reassignació de sexe. La producció està dirigida per la pròpia coreògrafa i per Manel Quintana.

+INFO

Pavlovsky, documental sobre una vida dedicada a l

DOCUMENTAL

Pavlovsky, documental sobre una vida dedicada a l'espectacle


Amb 78 anys i després de cinc d’haver-se retirat, Ángel Pavlovsky repassa la seva carrera i algunes de les seves peripècies personals, gairebé contra la seva voluntat. L’artista arriba a les pantalles després de més de 50 anys sobre els escenaris amb un audiovisualque explica els orígens i la creació del Pavlovsky que moltes generacions coneixen, admiren i reconeixen per la manera de treballar i viure el món de l’espectacle. El documental s'estrenarà el proper 19 de maig a DOCSBARCELONA.

+INFO

Circusland</br> Palau Internacional de les Arts del Circ

CIRC

Circusland
Palau Internacional de les Arts del Circ


Circusland és la nova infraestructura cultural impulsada per Circus Arts Foundation que té previst reunificar els dos edificis de tres plantes de les dependències de l’antic monestir benedictí de Sant Pere, a Besalú, per instal·lar-hi el major equipament patrimonial sobre les Arts del Circ al continent europeu.

En ple rendiment, el projecte podrà arribar a comptar amb més de 1.000 m2 d’espais exteriors i 3.000 m2 dedicats a exposició, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis, oficines i d’altres dependències pròpies d’un equipament cultural de referència internacional.

+INFO

9è Festival Internacional del Circ Elefant d

CIRC

9è Festival Internacional del Circ Elefant d'Or

La 9a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or se celebrarà per tercera vegada a Girona i ofereix més localitats que mai fins avui: 38.624, quatre mil més que en l’edició anterior. Serà del 13 al 18 de febrer a la Gran Carpa per a 2.414 espectadors al Camp de Mart de La Devesa. Una setantena d'artistes arribats d'una dotzena de països oferiran 24 atraccions mai vistes a Europa i comptarà amb la participació de les principals companyies de circ d'arreu del món. En paral·lel al Festival, es viurà la segona edició del Circus World Market, al Palau de Fires de Girona, al que estarà unida la Gran Carpa novament sense columnes interiors. Es tracta de la única fira sectorial de circ que existeix al món on les empreses del sector reserven el seu stand. Elefant d'Or atrau anualment més de trenta mil espectadors i està en el top 5 de festivals internacionals del circ del món. Amb l'arribada de la Fira el febrer de 2019 s’ha convertit en el major esdeveniment circense d'Europa.

+INFO

La Tienda de los Horrores, de Nostromo Live

TEATRE MUSICAL

La Tienda de los Horrores, de Nostromo Live

La Tienda de los Horrores és la tercera producció de la productora Nostromo Live després de triomfar amb Casi Normals i La Jaula de las Locas. El nou musical narra la història d’amor impossible entre Seymour i Audrey, empleats de la vella floristeria del senyor Mushnik. La història donarà un gir inesperat amb l’aparició d’una misteriosa planta carnívora que pot convertir els desitjos en realitat. La nova producció està dirigida per Àngel Llàcer i comptarà amb la direcció musical de Manu Guix. L’estrena tindrà lloc al juliol en el marc del Festival Grec de Barcelona. Al setembre obre temporada al Teatre Coliseum, on s’instal·larà per un llarg temps.

+INFO

"Les Xifres Canten", una campanya de Plataforma per la Llengua

MÚSICA, SOCIETAT, CULTURA

"Les Xifres Canten", una campanya de Plataforma per la Llengua

Un estudi de Plataforma per la Llengua sobre les subvencions de la Generalitat de Catalunya dels anys 2015 i 2016 a la promoció musical diu que el nostre país és a la cua de territoris com Eslovènia, Finlàndia, Irlanda, Lituània, País Basc o el Quebec pel que fa a polítiques de promoció de la música en la llengua pròpia. Per exemple, més del 60% del pressupost de l’ICEC dels anys estudiats destinat a la música es va invertir en propostes on el català era minoritari (inexistent o menys del 25% de presència). Per tot això, s'engega la campanya "Les Xifres Canten" de sensibilització i de reivindicació, que aprofiti l’oportunitat del context actual de constitució del nou Govern per proposar redreçar la situació actual i oferir una proposta de canvi de model de les polítiques de foment del català en el sector musical . Com a objectiu, que les administracions públiques promoguin la música en llengua pròpia seguint els estàndards d’altres comunitats lingüístiques comparables a la catalana. Les xifres canten compta amb el suport, per ara, d’artistes com la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Isaac, Gossos, Brams, Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), el festival Barnasants, i les discogràfiques Picap i U98 Music. Bona part dels suports seran presents a la presentació de l’estudi.

+INFO

"Leiho bat zabalik", el nou disc de Jabier Muguruza

MÚSICA

"Leiho bat zabalik", el nou disc de Jabier Muguruza

Jabier Muguruza presentarà a Catalunya el seu quinzè treball “Leiho bat zabalik” (Mara Mara diskak, 2017) el proper 2 de febrer a l’Auditori Barradas, en el marc del Festival Barnasants. Amb aquest nou disc, Muguruza abandona la base acústica i incorpora la guitarra elèctrica d’Ander Mujika (ex Napoka Iria) i les programacions electròniques del productor aragonès Javi Vicente “Carasueño” per arribar a un so més dur i aspre —amb què busca reflectir l’esperit dels temps— sense desdir-se dels tempos tranquils ni del seu fraseig suau. Compta també amb el suport vocal de Mireia Otzerinjauregi i amb Miren Iza (Electrobikinis, Tulsa) com a veu convidada. El músic guipuscoà s’ha deixat guiar per la intuïció a l’hora d’encarar un canvi de trajectòria com el que fa amb “Leiho bat zabalik” (una finestra oberta), una aposta per mantenir vives la il·lusió i les ganes en temps amargs per la cultura.

+INFO

Maleïdes guerres (i aquell qui les va fer)

ARTS ESCÈNIQUES

Maleïdes guerres (i aquell qui les va fer)

L’espectacle Maleïdes Guerres (i aquell qui les va fer) és una denuncia a les guerres i a les seves conseqüències a través de textos de personatges com Ovidi Montllor, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel i Estallés i de poemes d'Arthur Rimbaud, John Denver, Bob Dylan i Silvio Rodriguez entre d’altres. El músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilero-catalana Namina i l’actriu Lali Barenys pujen a l’escenari per reivindicar la cultura com a arma de construcció massiva.

+INFO

LOOP 2019

AUDIOVISUAL

LOOP 2019


LOOP Barcelona, el Festival de videoart de la capital catalana, arriba a la 17a edició guanyant reconeixement i ampliant col•laboracions. En aquesta nova edició, que tindrà lloc del 12 al 24 de novembre, les diverses obres contribuiran a reflexionar sobre l’espai còsmic i la seva futura colonització.

+INFO

Teatre Circ Rosa Raluy

CIRC

Teatre Circ Rosa Raluy

Rosa Raluy, filla de Carlos Raluy, titular de l’històric Circ Raluy, engega un nou projecte de la mà de William Giribaldi, gestor i artista de circ també de llarga trajectòria, que porta per nom Teatre Circ Rosa Raluy. Amb aquest nou projecte, la parella fa una aposta ferma per oferir al públic un espectacle contemporani del circ tradicional anomenat Vekante.

El nou circ s’instal•larà a Santa Susanna durant el juliol, on iniciarà les funcions el pròxim dilluns 1 de juliol. A partir del dia 15 de juliol el circ estarà de gira per Catalunya. La carpa que acollirà el Teatre Circ Rosa Raluy és de nova generació, completament blanca i amb 500 butaques disponibles i totalment confortables. La disposició de les butaques faciliten l’accés gràcies a l’absència d’escales, un concepte a mig camí entre un circ i un teatre.

+INFO

Maria del Mar Bonet · 50 anys d

MÚSICA

Maria del Mar Bonet · 50 anys d'escenaris

Maria del Mar Bonet fa 50 anys dalt dels escenaris. L'efemèride agafa la cantant mallorquina més internacional en plena activitat: un nou disc, 'Ultramar', que surt al carrer a principis d'any i s'estrena en directe a la tardor, i una extensa gira local, estatal i internacional on revisitarà la seva obra en directe.

+INFO

JONC · Jove Orquestra Nacional de Catalunya

MÚSICA

JONC · Jove Orquestra Nacional de Catalunya

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) reuneix el jove talent musical català al voltant dels seus encontres de juniors i alevins.

+INFO

Teatre-Auditori de Sant Cugat · Programació febrer-maig 2016

ARTS ESCÈNIQUES

Teatre-Auditori de Sant Cugat · Programació febrer-maig 2016

De febrer a maig de 2016, 32 produccions passaran pel Teatre-Auditori de Sant Cugat, amb dues estrenes absolutes a Catalunya. L'oferta del teatre, ambiciosa i de gran qualitat, situa l'equipament com a referent pel públic de tot el territori.

+INFO

XXIII Barnasants. Projecte cultural de cançó d

MÚSICA

XXIII Barnasants. Projecte cultural de cançó d'autor

El Barnasants dóna el tret de sortida a la seva 23a edició reunint un any més el bo i millor de la cançó d’autor dels Països Catalans, Europa i Llatinoamèrica. La programació inclou més de 110 concerts que s’estendran des del 26 de gener i fins al 14 d’abril. Enguany, el projecte cultural recorda la figura de Manuel Vázquez Montalbán, escriptor i gran pensador crític.

+INFO

XXVI Premis Butaca

TEATRE

XXVI Premis Butaca

Els Premis Butaca tornen amb més força que mai després d’un any complicat pel sector de la cultura, i també del teatre, que ha estat fortament colpejat per les mesures derivades de la Covid-19. Malgrat tot, els Premis Butaca celebren el 26é aniversari adaptant-se a les circumstàncies i traslladant tots els actes a un format digital, per tal que es pugui realitzar com es ve fent des de fa més de mig cinquantenni.

+INFO

rss RSS Agenda · rss RSS Comediateca · Twitter Segueix-nos a Twitter
© 2020 Comedia SL
Comedia SL · Bertran, 18-20, Àtic. 08023 Barcelona · 93 310 60 44 · comedia@comedianet.com